Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Més de 350 professionals participen al XXVIII Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

Més de 350 professionals participen al XXVIII Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

Més de 350 professionals participen al XXVIII Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori

Serà a partir de demà a Tarragona i comptarà amb ponències molt destacades
20/05/2015

 

L’Associació Espanyola de Tècnics de Laboratori (AETEL) celebrarà a partir de demà dijous 21 de maig i fins dissabte, el seu XXVIII Congrés Nacional de Tècnics de Laboratori al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, sota el tema Nanobiomedicina. Durant aquests dies s’espera l’assistència de més 350 Tècnics Superiors de Laboratori i Anatomia Patològica de tot l’Estat i Portugal. En aquesta edició es presentaran més de 200 treballs científics.

L’acte d’obertura del congrés serà el divendres 22 de maig, a les 10.30 h, i està previst que hi assisteixin diferents personalitats i representants dels diversos àmbits relacionats amb la professió (polític, sanitari, empresarial, docent, etc.). La conferència inaugural, titulada Medicina del càncer. Un repte i una necessitat, anirà a càrrec del Dr. Rafael Rosell Costa, director de Biologia del Càncer i del Programa de Medicina de precisió de l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Prèviament al congrés es farà el curs titulat Nanomedicina i el laboratori que impartiran diferents professionals de reconegut prestigi, com la Professora Dra. Laura Lechuga Gómez (Centre d’Investigació en Nanociència i Nanotecnologia CIN2 de Barcelona), Dra. Marylene Lejeune (Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Tortosa. Tarragona), el Professor Dr. Lluís Francesc Marsal Garvi (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, de la Universitat Rovira i Virgili), el DR. Manuel Fuentes Garcia (Centro de Investigación del Cáncer de Salamanca), la Dra. Clara Mayo (Hospital Universitari Quirón Dexeus de Barcelona) i el Dr. Jesús María Hernández Rivas (Centro de Investigación del Cáncer de Salamanca).

L’acte inaugural se celebrarà el divendres 22 de maig a les 10.30 h i anirà a càrrec de:

- Alicia Avila, coordinadora general en l’àmbit de les professions sanitàries DGPRS
- Sr. Josep Maria Mercadé i Orriols, Gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona
- Sr. Pere Montserrat i Ollé, Gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre
- Sr. Carles Castillo Rosique, Tinent d’Alcalde de Seguretat Ciutadana i Territori de l’Ajuntament de Tarragona
- Sr. Juan Carlos Rodríguez Pérez, President del Comitè Organitzador i President d’AETEL
- Sres. Inmaculada Criado Nájar i Yolanda Luceño Castillo, membres del Comitè Organitzador Local

Segells de reconeixement d’administració oberta