Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Nota informativa en referència a les colonies de gats ferals

Nota informativa en referència a les colonies de gats ferals

Nota informativa en referència a les colonies de gats ferals

L’Ajuntament vol deixar ben clar que mai ha tingut la voluntat de reduir la població de gats
29/03/2019

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit aquest divendres suspendre l'execució del decret d'aprovació dels criteris per autoritzar les colònies de gats ferals. Amb l'objectiu de cercar el màxim consens possible, en els pròxims dies s'obrirà un període d'al·legacions públiques perquè els col·lectius i persones interessades puguin aportar els arguments que considerin oportunes.

L'Ajuntament recorda que fa mesos que treballa per millorar les condicions, tant de les colònies de gats com de les persones que periòdicament els alimenten, i assolir d'aquesta manera la millor convivència ciutadana. El consistori té ben presents les peticions i la tasca de les entitats animalistes, però també té en compte les queixes expressades per un sector de la ciutadania per possibles problemes derivats de la situació dels animals. Només el passat 2018, al Departament de Salut Pública van arribar una trentena de denúncies relacionades amb els problemes de salubritat, entre d'altres, que causen les colònies quan la seva ubicació no és adequada.

Per últim, l'Ajuntament vol deixar ben clar que mai ha tingut la voluntat de reduir la població de gats, sinó d'ordenar la seva presència i fer-la compatible amb la resta d'usos i necessitats dels espais públics.

Segells de reconeixement d’administració oberta