Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Prevenció de la pesta porcina africana

Prevenció de la pesta porcina africana

Prevenció de la pesta porcina africana

Mesures adoptades pel Departament d'Agricultura de la Generalitat
21/12/2018

Atesa la situació de la malaltia de la pesta porcina africana a la Unió Europea, el Departament d'Agricultura de la Generalitat ha adoptat una sèrie de mesures per prevenir-ne la introducció a Catalunya.

La pesta porcina africana és una malaltia contagiosa que afecta el porc domèstic i el porc senglar, i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100 %. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, per consum de productes càrnics derivats i carn d’animals infectats, per objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar.

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals, així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha editat diversos cartells i material informatiu per difondre diverses recomanacions preventives, al qual podeu accedir clicant-hi a sobre. Es tracta, concretament, del material següent:

1. Un cartell (en format A3 i A4) adreçat a usuaris del medi natural (caçadors, boletaires, esportistes...) on es recomana no tocar els porcs senglars trobats morts i avisar els agents rurals.

2. Un tríptic en el qual s’inclou informació general de la malaltia i instruccions per a caçadors i ramaders per evitar l’entrada de la PPA a les explotacions de porcí.

3. Un cartell d’informació sanitària important (en format A3 i A4) adreçat al públic en general.

Us recordem que els missatges clau són:

1. Si es troba algun senglar mort: no el toqueus, no us hi apropeu i truqueu al telèfon dels agents rurals.

2. No doneu de menjar als porcs senglars.

Per a qualsevol dubte, contacteu amb la bústia del Servei de Prevenció en Salut Animal: salutanimal.daam@gencat.cat.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta