Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Recomanacions de l’Agència de Protecció de la Salut a l’hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

Recomanacions de l’Agència de Protecció de la Salut a l’hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

Recomanacions de l’Agència de Protecció de la Salut a l’hora de comprar i conservar coques de Sant Joan

23/06/2010

L'arribada de l’estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes i tradicions populars arreu de Catalunya, entre les quals hi ha les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, en què es consumeixen productes de pastisseria típics, com són les coques de crema i de pinyons.

Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o de nata, són un medi òptim per a la supervivència i la multiplicació de microorganismes patògens, si no se’n respecten les condicions d’higiene necessàries durant l‘elaboració i la conservació.

A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l’època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d’aquests productes. Per això, és important aplicar les normes bàsiques d'higiene en aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.

Cal remarcar que els consumidors també tenen un paper important en la seguretat del producte i la prevenció de les toxiinfeccions alimentàries, des del moment de fer-ne la compra fins al de consumir-lo.

Segells de reconeixement d’administració oberta