Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Tarragona es bolca en el Mes de la Salut amb més d’una seixantena d’activitats

Tarragona es bolca en el Mes de la Salut amb més d’una seixantena d’activitats

Tarragona es bolca en el Mes de la Salut amb més d’una seixantena d’activitats

La Xarxa Tarragona Saludable, coordinada per la conselleria de Salut Pública de l'Ajuntament, presenta un ampli programa per promoure els hàbits de vida saludables
03/04/2024

Tarragona es bolca aquest abril amb el Mes de la Salut amb un programa que ofereix més de seixanta activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania. Des d'aquest passat dilluns 1 d’abril i fins al pròxim dia 30 del mateix mes, la ciutat s’omplirà de tallers, caminades, xarrades, contacontes, jocs i altres activitats esportives i culturals amb l’objectiu de promoure hàbits de vida saludable. La Xarxa Tarragona Saludable, integrada per diferents entitats que treballen per millorar la salut de la ciutadania, és l’organitzadora d’aquesta programació que està coordinada per la conselleria de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona.

El tret de sortida oficial de la programació serà aquest divendres 5 d’abril a les 11 h amb una sessió dirigida de zumba oberta a tota la ciutadania a la plaça Corsini. El mateix dia 5 d’abril, a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) també s’inaugurarà una exposició informativa que donarà a conèixer les entitats que formen part de la Xarxa Tarragona Saludable i els recursos de promoció de salut que ofereixen cadascuna d’elles. 

En el transcurs de la presentació de la programació celebrada aquest dimecres, el conseller de Salut Pública, Berni Álvarez, ha explicat que el programa “gira al voltant del dia mundial de l’activitat física, que se celebra el 6 d’abril, i del dia mundial de la salut, que té lloc el pròxim dia 7 del mateix mes”. “La multitud d’activitats que s’ofereixen són una oportunitat per mantenir-se actiu, aprendre i connectar amb altres persones interessades en la salut i en la importància de portar una vida sana”, ha afegit.

En la presentació també ha participat la cap del Servei de Promoció de la Salut al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre de l’Agència de Salut Pública, Mònica Serrano, qui ha destacat "la importància del treball conjunt entre totes les entitats que treballen per promoure un estil de vida saludable". Serrano també ha explicat una de les activitats destacades de la programació: La desena edició de la caminada A bon pas fem salut que arribarà el dijous 11 d’abril.

Les més de seixanta propostes s’adrecen a tots els públics i van des d’activitats esportives com les caminades i la marxa nòrdica fins a les accions de sensibilització sobre l’aturada cardíaca, passant per xerrades i conferències sobre l’alimentació o el benestar emocional, sessions de fisioteràpia, rehabilitació aquàtica per a pacients oncològics i tallers sobre nutrició i, fins i tot, un concurs. El detall de totes les activitats es pot consultar en aquesta secció del web de l’Ajuntament de Tarragona, des de la qual també es pot fer la inscripció a tots els actes que ho requereixen.

 

Xarxa Tarragona Saludable

La Xarxa Tarragona Saludable, formada l’any 2013 i impulsada per la conselleria de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, té l’objectiu de difondre la marca Tarragona Saludable, donar a conèixer els recursos de promoció de la salut que ofereix la ciutat i fer valdre l’àmbit local per crear ambients saludables. És per aquest motiu que cada mes d’abril s’organitza el Mes de la Salut, un programa en el qual participen les més de 25 entitats que formen la Xarxa Tarragona Saludable.

La Xarxa Tarragona Saludable està formada per la conselleria de Salut Pública, la Xarxa de Centres Cívics, Tarragona Esports, la conselleria de Joventut, Mercats de Tarragona, Tarragona Ràdio, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Institut Català de la Salut, la Xarxa Santa Tecla, Muralles Salut, la Universitat Rovira i Virgili, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona, el Col·legi Oficial de Psicologia. Delegació Tarragona, el Col·legi Oficial de Pedagogs, el Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport, l’Associació contra el càncer a Tarragona, Creu Roja, Aspercamp, H2o col·lectiu LGTBI+, Si jo puc, tu també #epilep, La nineta dels ulls, l’Associació de familiars d’Alzheimer i Fundació La Pedrera.

Segells de reconeixement d'administració oberta