Esteu aquí: Inici Salut Promoció de la salut Tarragona Cardioprotegida Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca

Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca

Una societat que salva vides. 16 d'octubre de 2017.

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que se celebra el dia 16 d’octubre, el Servei Municipal de Promoció de la Salut duu a terme diferents accions per tal de conscienciar sobre la necessitat d’actuar davant la mort sobtada.

El lema d’aquest any és “ Una societat que salva vides” i amb aquest títol s'ha preparat una exposició que es pot veure entre el 2 al 20 d’octubre, de 8 a 20 h, al vestíbul de l'Oficina Jove del Tarragonès (pl. Imperial Tàrraco), amb nou panells explicatius sobre què és una aturada cardíaca, com actuar, així com la cadena de la supervivència, fent èmfasi en la importància de la formació, que també s'ofereix aquests dies a la ciutadania amb cursos gratuïts de tres hores.

 

Formació

Suport vital bàsic. Cursos gratuïts de 3 h adreçats a tota la ciutadania
 
OBJECTIUS

Adquirir coneixements, estratègies i habilitat per ser capaços d’afrontar amb serenitat i eficàcia una situació d’urgència. Propiciar que l’alumne perdi la por i es familiaritzi amb el desfibril·lador.

TEMARI

  • Reconeixement d’una aturada cardiorespiratòria
  • Maniobres bàsiques de la RCP
  • Nocions ús del desfibril·lador
  • Posició lateral de seguretat

 

ACREDITACIÓ

Certificat d’aprofitament de la formació rebuda. Assistència al 100% del curs.

INSCRIPCIONS

El període d’inscripcions als cursos comença el dia 2 d’octubre i es tanca dos dies abans de començar el curs o fins a cobrir les places. Les sol·licituds es recolliran per ordre d’inscripció. Les inscripcions es realitzen de manera presencial a l’oficina del Servei Municipal de Promoció de la Salut, a la pl. Imperial Tàrraco, 1r pis o per e-mail: salutescolar@gmail.com

DATES

17, 19, 24 i 31 d’octubre. Horari de matí: d’11 a 14 h. Horari de tarda: de 17 a 20 h.

LLOC

Oficina Servei Municipal de la Salut, pl. Imperial Tàrraco, núm. 1.

ANUL·LACIÓ DEL CURS

Per a la realització dels cursos és indispensable que hi hagi com a mínim 5 persones inscrites. En cas contrari el curs quedarà anul·lat. El màxim són 8 persones per curs.

 

Conscienciació en l'àmbit educatiu

En aquest enllaç podeu consultar com treballen les escoles tarragonines què s'ha de fer davant d'una aturada cardiorespiratòria.

Altres activitats

Finalment, la Dra Boque i la Dra Casado participaran el dilluns 16 d’octubre, d'11.30 a 12 h, al matinal “Tarragona Saludable” de l'emissora Tarragona Ràdio per tal de sensibilitzar la ciutadania.

I el dia 26 d’octubre a les 19.30 h al local de l’Associació Veïns La Móra-Tamarit es farà una xerrada amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat