Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Sanitat animal Informació sobre animals de companyia

Informació sobre animals de companyia

Servei de recollida i acollida d'animals

L’Ajuntament de Tarragona té un servei de recollida de gossos i gats abandonats, i el seu posterior trasllat al Centre de Recollida i Acollida d'Animals Municipal de Tarragona (CRAAMT), al carrer del Sofre, 3 del Polígon Riuclar.

La sol·licitud de prestació del servei s'haurà de fer a la Unitat Tècnica de Salut Pública de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, i en cas d’urgència (de 14 a 21 hores i els caps de setmana) s’haurà de trucar a la Guàrdia Urbana per l’activació del servei de recollida d’animals d’urgència.

El CRAMMT retornarà l’animal al seu propietari quan aquest presenti la documentació següent:

  • Cens de l’animal al municipi de Tarragona
  • Microxip
  • Justificant del pagament de la taxa corresponent pels dies d’estada al CRAAMT i de recollida de l’animal i microxipatge, si s’escau.

Quan s’hagi pagat la taxa s’ha de trucar al 977 200 071 de 9 a 14 hores de dilluns a divendres per concretar la recollida i efectuar el lliurement de l’animal.

Podeu consultar els preus del servei en aquest enllaç a la seu electrònica, a l’Ordenança Fiscal número 17 que regula els preus públics

Cens d’animals domèstics de companyia (gats, gossos i fures)

Els gossos, els gats i les fures han d’estar inscrits al registre del cens municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament.

La inscripció de l’animal en el registre s’ha de fer en el termini de tres mesos comptats a partir de la data de naixement, o de 30 dies des de la data d’adquisició, el canvi de residència, la mort de l’animal o la modificació d’altres dades incloses en el cens.

Prèviament a la inscripció de l’animal en el cens municipal d’animals de companyia, cal haver-ne dut a terme la seva identificació amb la implantació d’un microxip per part del seu veterinari.

En aquest enllaç a e-tràmits trobareu tota la informació

Llicència per a la tinença de gossos potencialment perillosos

D’acord amb la llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d’animals potencialment perillosos, els propietaris d’aquests animals han de tenir una autorització emesa pel municipi de residència. Té una vigència de 5 anys i acredita que la persona titular reuneix els requisits legals per poder posseir i portar per la via pública un gos d’aquestes característiques.

En aquest enllaç a e-tràmits trobareu tota la informació

Campanyes sobre la tinència d’animals i teràpia assistida amb animals

L’Ajuntament realitza campanyes de conscienciació ciutadana que inclou el control i la col·laboració amb la Guàrdia Urbana i amb altres departaments, administracions i mitjans de comunicació. Alguns dels temes tractats són: el control de gats, d’excrements al carrer, campanyes de divulgació de tinència responsable, documentació i obligacions dels propietaris o posseïdors d’animals.

Teràpia assistida amb animals: projecte TAN AMIGOS

Projecte per recuperar gossos o altres animals abandonats i que es mantenen al centre de recollida i educar-los per a les polítiques socials de teràpia assistida amb animals.

Són animals recuperats del CRAAMT que compleixen unes característiques concretes i que serveixen en teràpies amb deficient mentals i/o físics i amb teràpies amb fent gran.

Podeu obtenir més informació al web del projecte www.tanamigos.es

Enllaços relacionats

Segells de reconeixement d'administració oberta