Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Sanitat animal Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals

Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals

Principals aspectes que regula la normativa:

  • Estableix les condicions i requisits per a la tinença amb l'objectiu de mantenir-los en bones condicions que n'assegurin el benestar, s'estableix des de la mida dels recintes, la permanència en vehicles estacionats, l'activitat física, les cadenes de subjecció i la protecció del fred i la calor de les casetes a l'aire lliure, entre altres aspectes.
  • Pel que fa a la cura i millora de l'espai públic es regulen les colònies de gats, la prohibició d'abocar substàncies químiques com el sofre a la via pública i l'ús del pipican i les àrees de gossos.
  • S'estableix la possibilitat d'autoritzar can-espais, zones àmplies delimitades per l'esbarjo dels animals de companyia, i que inclou la possibilitat d'habilitar-ne una a la platja durant tot l'any.
  • Es prohibeix la venda ambulant de qualsevol tipus d'animal.
  • Es regula l'activitat dels passejadors de gossos considerats potencialment perillosos amb la creació d'una llicència específica per a les persones que es dediquen a aquesta activitat. I en el cas d'agressions, s'estableixen obligacions com la comunicació de l'incident i la possibilitat d'ingrés per a observació veterinària.
  • Els gossos, els gats i les fures han d'estar obligatòriament censats i identificats.

 

PODEU ACCEDIR AL TEXT ÍNTEGRE DE L'ORDENANÇA A LA SEU ELECTRÒNICA

Segells de reconeixement d'administració oberta