Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2009 L’Ajuntament dóna llum verda al Consell Municipal de la Mobilitat

L’Ajuntament dóna llum verda al Consell Municipal de la Mobilitat

L’Ajuntament dóna llum verda al Consell Municipal de la Mobilitat

El proper ple aprovarà la creació d’aquest nou òrgan de participació
28/09/2009

El plenari d'aquest dilluns 28 de setembre tractarà la proposta de crear el Consell Municipal de Mobilitat de Tarragona i aprovar inicialment el seu Reglament i sotmetre’l a informació pública. Aquest nou consell es constituirà com un òrgan de consulta en matèries relacionades amb les polítiques de mobilitat de Tarragona i estarà integrat per 50 representants de les administracions i les entitats cíviques i socials de la ciutat.
 
El Consell Municipal de la Mobilitat tindrà com a principal tasca elaborar el Pla de la Mobilitat Urbana a través del debat i la participació ciutadana. Un primer pas, ha estat la redacció del Pacte per la Mobilitat que ha de servir com a eina de treball per establir el futur de la mobilitat a la ciutat tenint en compte criteris com la sostenibilitat, l’eficiència i la seguretat i que ha elaborat una comissió de treball específica integrada per representants de l’administració i entitats de la ciutat i que s’integrarà al Consell. El calendari previst és que a finals d’aquest any aquest nou Consell ja estigui constituït de manera oficial i comenci a treballar, la seva primera funció serà la ratificació d’aquest Pacte.
 
Tal com explica el conseller de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo: “el Consell de la Mobilitat es tracta d’un òrgan estable, que es convertirà en el fòrum de debat que tractarà totes les qüestions sobre la mobilitat de la ciutat, incloent-hi com un dels operadors principals l’EMT. D’aquest consell en penjarà també un altre òrgan estable de debat, i pretenem també de proposició i «control», que serà el Consell d'Accessibilitat, que es dedicarà a revisar i fer propostes en tots els projectes que es facin a la ciutat, que tinguin una repercussió als nostres carrers, així com a anar posant damunt de la taula aquelles situacions que a hores d'ara encara dificulten la mobilitat a les persones discapacitades”.

Segells de reconeixement d’administració oberta