Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2009 L’operatiu de Nadal de la Guàrdia Urbana ja està en marxa

L’operatiu de Nadal de la Guàrdia Urbana ja està en marxa

L’operatiu de Nadal de la Guàrdia Urbana ja està en marxa

Del 24 de desembre al 3 de gener, la Guàrdia Urbana participa al Parc Infantil de Nadal, organitzant tallers i activitats d’educació viària
22/12/2009

Des del dijous 24 de desembre i fins al 3 de gener, la Guàrdia Urbana participa en activitats lúdiques al Parc Infantil de Nadal, organitzant tallers i activitats d’educació viària i col·labora amb la planificació de dispositius a la via pública com el recorregut de l’Home dels Nassos, la tradicional cursa de Sant Silvestre i la cavalcada dels Reis Mags. La participació dels diferents operatius de la Guàrdia Urbana de Tarragona a les festes de Nadal esdevé clau per garantir la seguretat, la mobilitat i el civisme.

Operatiu de trànsit

La presència d’agents de trànsit augmenta aquests dies i els esforços es concentren en aquelles vies on hi ha una gran activitat comercial i a l’entorn del Mercat Central, lloc tradicional de gran afluència de públic en aquestes dates.
 
Els agents tenen cura de la regulació del trànsit si es produeix qualsevol petit embús, controlen els estacionaments incorrectes a les parades de transport públic i a les zones de càrrega i descàrrega i, sobretot, la seguretat dels vianants a les cruïlles de la Rambla Nova, lloc on es concentra la majoria de gent que va a comprar o a passejar.
 
Pel que fa als controls de drogo-alcoholèmia i velocitat, s’han incrementat en aquestes dates i es fan diàriament a les entrades i sortides de la ciutat, en coordinació amb les directrius proposades pel Servei Català del Trànsit.
 

Operatiu de seguretat ciutadana

S’ha afegit un reforç d’agents de seguretat ciutadana per evitar els habituals furts i robatoris a l’entorn de les zones comercials i incrementar la vigilància als polígons industrials. Els agents de seguretat ciutadana, uniformats i de paisà, reforcen totes les nits de dijous a dissabte el control de les zones lúdiques de la Part Alta i del barri del Port.
 
A la zona d’oci del port esportiu es continuen efectuant accions de vigilància i control de la seguretat ciutadana, com per exemple l’escorcoll de vehicles conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, en la lluita contra el consum i el tràfic d'estupefaents.
 
A les festes de la Nit de Nadal i la Nit de Cap d’Any hi haurà un dispositiu especial de reforç amb un furgó policial, que tindrà el servei planificat  a les zones lúdiques de la ciutat i del port esportiu.
 

Operatiu de proximitat

Des del passat 16 de desembre, s’estan efectuant patrulles mixtes entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra pels carrers més cèntrics de la ciutat i dels barris. Aquest operatiu es fa tots els dies de la setmana, inclosos els dissabtes i diumenges que obren els establiments comercials. L’objectiu d’aquestes patrulles mixtes a peu és augmentar la percepció de seguretat de la població i garantir la prevenció dels fets delictius i incívics i evitar la venda ambulant.
 
Durant les sis rutes a peu diàries, es realitzen entrevistes i contactes diaris amb els comerciants més representatius de cada zona i es dóna resposta a les demandes ciutadanes que es van recollint, per evitar incidents a la via pública.
 

Altres campanyes, activitats i dispositius

La campanya iglú és un protocol d’actuació de la Guàrdia Urbana de Tarragona amb les persones sense sostre i s’activa per l’alerta d’onada de fred per part de Protecció Civil de la Generalitat. Aquest dispositiu es va activar la nit del 14 de desembre i enguany està integrat per dos vehicles de la Guàrdia Urbana, dos vehicles de la Creu Roja, un vehicle de Protecció Civil i la treballadora social de la Guàrdia Urbana.
 
Durant aquesta darrera setmana s’han localitzat  39 persones i 29 d’elles han estat allotjades a la Casa del Transeünt i en habitatges amb què compta l’Institut Municipal de Serveis Socials. La resta no van voler ser allotjades, per la qual cosa se’ls van facilitar mantes per tal que poguessin protegir-se del fred.

Segells de reconeixement d'administració oberta