Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2009 L'EMT congela els preus de les tarifes i abonaments per a l'any que ve

L'EMT congela els preus de les tarifes i abonaments per a l'any que ve

L'EMT congela els preus de les tarifes i abonaments per a l'any que ve

El consell d'administració de l'empresa ha aprovat un pressupost de 13,7 milions d'euros per al 2010
16/11/2009

 

L’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) no incrementarà les tarifes i els preus dels abonaments per al 2010. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i president de l’EMT, Carles Castillo, explica que:  “la congelació dels preus es realitza tenint en compte l’actual conjuntura econòmica i la difícil situació que estan passant moltes famílies de la ciutat, tot i que suposa un gran esforç per mantenir el nivell i qualitat dels serveis de l’EMT. Aquest any 2009 hem millorat els serveis i continuarem fent-ho en el futur”.
 
El consell d’Administració de l’EMT ha aprovat el pressupost per a l’any vinent, que serà de 13,7M d’€, amb una aportació municipal de 4M d’€ que suposa una reducció de 3M d’€ respecte al pressupost del 2009. L’aportació municipal sempre cobreix al dèficit de l’empresa, per tant el dèficit de l’any vinent s’ha reduït de manera important. L’aprovació s’ha fet amb el vot en contra de CIU i l’abstenció del PP. El gerent de l’EMT, Mario Cortés, explica que: “el pressupost manté una despesa similar a la de l'any anterior i que podem considerar d’estalvi, ja que l'empresa ha augmentat la seva plantilla amb la contractació de 17 persones, 15 d'elles conductors per tal de cobrir les necessitats del servei”. En el Consell d’Administració també s’ha aprovat la proposta per realitzar un concurs de mèrits per la contractació d'un mediador d'assegurances i, d’aquesta manera, millorar la tramitació del sinistres i reduir la prima d'assegurances en un 20% aproximadament, que aquest any ascendeix a 379.000 €. En aquest cas, la proposta va tirar endavant amb l’abstenció de CIU i el vot en contra del PP. En aquest sentit Castillo ha declarat: “sembla que a l’oposició, amb la seva abstenció i el vot en contra, els agradi el dèficit, ja que per al proper any hem presentat un pressupost i una proposta per reduir el dèficit i millorar els serveis i no ho han recolzat”.
 
Suport a les famílies
L’Ajuntament ha impulsat aquest any un seguit de mesures socials de suport a les famílies. En concret, des de l’EMT en coordinació amb l’Àrea d’Ensenyament s’ha posat en marxa la Targeta de Transport Escolar que ja utilitzen més de 6.000 alumnes de la ciutat, amb la qual poden viatjar gratuïtament amb els autobusos municipals durant els dies laborables del període lectiu. D’altra banda, cal recordar que l’EMT des de l’abril d’aquest any ha posat en marxa la targeta per als aturats, de caducitat trimestral, que proporciona gratuïtat a aquells persones que, estant l’atur, han deixat de cobrar la prestació. Aquesta és una nova mesura social que ofereix l’EMT i l’Ajuntament per a aquelles persones que no tenen rendes de cap tipus. Des de la seva posada en marxa s’han beneficiat d’aquesta mesura 39 usuaris que, des de la seva implantació, han realitzat prop de 1.500 viatges.
 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta