Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2010 Adjudicades les obres de la segona fase de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana

Adjudicades les obres de la segona fase de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana

Adjudicades les obres de la segona fase de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana

La construcció del centre de control permetrà optimitzar els recursos i centralitzar les càmeres de vigilància del trànsit a la ciutat
27/08/2010

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres l’adjudicació definitiva de les obres de la 2a fase de la nova comissaria de la Guàrdia Urbana a l’empresa IMAGA per un valor de 2,8M d’euros. El període d’execució és de set mesos i l’oferta presentada per l’empresa adjudicatària suposa una rebaixa del 19% respecte al pressupost de partida i, a més, una aportació voluntària de millora de 450.000 € que tal com ha explicat el cap de la Guàrdia Urbana, Rafel Comes: “aquesta suma de diners permetrà la construcció de la sala de control que centralitzarà la vigilància del trànsit i les comunicacions”.

El projecte inicial es va modificar per ampliar 1.000 m2 més i d’aquesta manera donar cabuda a 450 agents, 250 més que els previstos en l’anterior proposta. La comissaria és un edifici de nova planta, que està ubicat en la zona del pla parcial PP-2, ubicada entre els carrers Arquebisbe J. Pons i Gol, el carrer “C”, Josep Maria Tarrasa i Maria Aurèlia Capmany. El projecte, que és de l’arquitecte J. Sabaté i Associats, es va escollir l’any 2003 a través d’un concurs públic i té com a element destacat el fet que és un edifici sostenible.

El projecte contempla una superfície total de 5.380,00 M2, de la qual 4.580,42 M2 seran útils; i consta de tres plantes: la planta subterrani, la planta baixa i un primer pis. El pressupost total del projecte és de 8.000.000 €. La disposició de l’edifici dins el solar s’ha projectat mitjançant la ubicació de diferents elements en paral·lel situats en sentit est-oest, que diferencien els espais on es desenvolupen les activitats principals dels espais destinats a funcions complementàries de la comissaria, com pot ser les del tipus administratiu, entre d’altres.

 

 
Segells de reconeixement d’administració oberta