Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2010 Denunciats 26 conductors de camions de matèries perilloses per circular per trams urbans de Tarragona

Denunciats 26 conductors de camions de matèries perilloses per circular per trams urbans de Tarragona

Denunciats 26 conductors de camions de matèries perilloses per circular per trams urbans de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra han realitzat un dispositiu conjunt en les darreres setmanes per eradicar aquest tipus d’infraccions
23/11/2010

Agents de la Policia de la Generalitat –Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) del Camp de Tarragona- havien detectat, des de feia algunes setmanes, que hi havia camions de transport de matèries perilloses que circulaven per zones urbanes de Tarragona, com ara el polígon Francolí, i la carretera N-340a al seu pas per Campclar, Torreforta, Icomar i també pel municipi de la Canonja.

A banda, també s’havia pogut comprovar com alguns d’aquests camions circulaven sense els panells indicadors de color taronja, obligatoris per aquest tipus de vehicles. Cal destacar que aquests transports tenen limitada la circulació a certes vies per una resolució del Servei Català del Trànsit en la qual s’estableix una xarxa de carreteres per les quals tenen l’obligació de circular i d’altres on ho tenen expressament prohibit.

Com que la circulació d’aquests vehicles per trams urbans suposa un greu risc per a la resta dels usuaris de les vies, sobretot en cas d’accidents, l’ART, juntament amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, va engegar un seguit de controls a diferents punts on s’havien detectat aquestes infraccions. En el primer dels controls, del passat 3 de novembre, es van poder sancionar fins a 17 vehicles per incompliment de l’article 39.5 del Reglament General de Circulació, sanció que comporta la imposició d’una multa de 500 euros.

En un altre dels controls, conjunt amb la Guàrdia Urbana, i dut a terme el passat el 10 de novembre, es van aturar tots aquells vehicles que incomplien la normativa. En total, es van denunciar 5 camions que no circulaven per vies autoritzades, 2 que no portaven els panells indicadors de la matèria perillosa i 2 més per altres infraccions a la normativa.

En el darrer dels controls, portat a terme la setmana passada, els agents no van detectar ja cap camió circulant per vies prohibides, tot observant que aquests ho feien pels itineraris que ho tenen autoritzat, cosa que provaria l’efectivitat del dispositiu. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona, però, seguiran repetint aquest tipus de controls de forma aleatòria per tal de comprovar que aquests vehicles circulen per les vies autoritzades. 

Segells de reconeixement d’administració oberta