Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2010 La segona campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar detecta 12 infraccions

La segona campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar detecta 12 infraccions

La segona campanya de seguretat al transport col·lectiu escolar detecta 12 infraccions

Es tramiten nou denúncies a transports de la Generalitat i tres més al Servei Català de Trànsit
21/03/2010

Durant les primeres setmanes d’aquest mes març, la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana ha realitzat la segona campanya de control de la seguretat al transport col·lectiu escolar d’aquest curs 2009/10. En aquest operatiu s’han controlat set autobusos en quatre col·legis de la ciutat. Els controls han afectat els autocars que exerceixen aquesta activitat amb origen i destinació a la ciutat de Tarragona i també aquells que traslladen infants des d’altres municipis als col·legis de la nostra ciutat.

En total s’han tramitat un total de 12 denúncies per infraccions diverses, en la seva majoria per defectes en la documentació; nou d’elles tramitades a transports de la Generalitat i 3 més al Servei Català de Trànsit. Els agents han comprovat les condicions tècniques, administratives i de seguretat dels vehicles i també els documents acreditatius dels seus conductors, amb l'objectiu de comprovar que es reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i així garantir al màxim la seguretat.

Aquest dispositiu de control es va fer a inici del curs i també es repetirà al final, sempre coincidint amb les sortides i excursions que realitzen els centres educatius. La realització d’aquesta campanya específica no és incompatible amb el fet que la Guàrdia Urbana continuï realitzant de manera rutinària o aleatòria aquest tipus de controls.

Detall de les denúncies

Nou denúncies tramitades a transports de la Generalitat:

  • Dues per no estar emparat per l’assegurança de responsabilitat  civil il·limitada
  • Quatre per realitzar transport públic de viatgers escolars sense l'autorització especifica (i sense la sol·licitud)
  • Una per no anotar, o fer-ho amb manca de dades, el viatge al llibre de ruta
  • Dues per no estar emparat per l’assegurança obligatòria de viatgers

 
Tres denúncies tramitades al Servei Català de Trànsit:

  • Dues per manca de cartells de transport escolar
  • Una per manca d’autorització del conductor per realitzar transport escolar

 

Segells de reconeixement d’administració oberta