Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2010 La Unitat Canina de Rescat i Salvament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona viatja a Haití

La Unitat Canina de Rescat i Salvament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona viatja a Haití

La Unitat Canina de Rescat i Salvament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona viatja a Haití

L’expedició compta amb el suport logístic i financer de les conselleries de Seguretat Ciutadana i Cooperació
15/01/2010

Avui a les 7 del matí, la Unitat Canina de Rescat i Salvament de Protecció Civil de l’Ajuntament ha iniciat el viatge cap a Haití per col·laborar en les tasques de rescat que s’estan realitzant a la capital del país després que un terratrèmol de grau 7 en l’escala Richter sacsegés l’illa.

La Unitat, que està especialitzada en la recerca de gent viva, viatja amb un equip bàsic de primers auxilis i material de desenrunament i equipament per a mantenir-se de manera auto-suficient durant 5-6 dies per evitar dependre de les autoritats locals en una situació tan dramàtica. L’expedició compta amb el suport logístic i financer de les conselleries de Seguretat Ciutadana i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i s’integra en el dispositiu de rescat que el govern central ha posat en marxa en coordinació amb les autoritats locals haitianes.
 
L’equip forma part de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i està format per:
4 guies amb gossos: Javier Noriega, Cisquet Martí, Montse Maeso i Francisco Castaño, acompanyats per gossos de raça pastor holandès i labrador.
1 cap de logística: Alejandro Ruiz.
1 doctora especialitzada en traumatologia: Maria Teresa Lucena.
 
L’equip de voluntaris de Protecció Civil de la Unitat Canina de Rescat són experts que han participat en d’altres emergències com ara els terratrèmols d’Iran, Marroc i Algèria, i ho fan de manera desinteressada, deixant les seves ocupacions professionals per uns dies per tal de recolzar a la població haitiana juntament amb la resta d’ajuda humanitària internacional que s’està desplaçant al país en les darreres hores.
 
El viatge ha començat a les 7 del matí a Tarragona on s'han dirigit cap a l’aeroport de Barcelona per agafar un vol directe fins a Santo Domingo i des d’allà viatjar per carretera fins a Haití.
Segells de reconeixement d'administració oberta