Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2010 Resultats de la campanya de control del transport escolar

Resultats de la campanya de control del transport escolar

Resultats de la campanya de control del transport escolar

La pràctica totalitat dels autocars que realitzen aquesta activitat a Tarragona seran controlats en tres ocasions al llarg del curs escolar
09/11/2010

La campanya de control de la seguretat al transport col·lectiu escolar s’ha dut a terme per la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana del 18 al 27 d’octubre, seguint directrius del Servei Català de Trànsit i amb coordinació amb els Mossos d’Esquadra. En aquestes inspeccions, els elements que es tenen en compte són les condicions tècniques, administratives i de seguretat dels vehicles i els seus conductors, a fi de comprovar que reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i garantir al màxim la seguretat del transport. Durant els dies que s’ha realitzat aquesta campanya s’han controlat 28 autobusos en vuit col·legis de la ciutat. Els controls han afectat els autocars que exerceixen aquesta activitat amb origen i destinació a la ciutat de Tarragona i també aquells que traslladen infants des d’altres municipis als col·legis de la nostra ciutat. En total s’han tramitat un total de tres denúncies per infraccions diverses: una per no posar-se de forma automàtica els intermitents en funcionament en obrir-se les portes del transport, una per manca d’una assegurança i la darrera per donar el conductor positiu en la prova de detecció de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques.

Els agents han dut a terme les comprovacions un cop finalitzat el trajecte, amb la qual cosa s’ha evitat retardar el funcionament habitual dels centres educatius.

Pel que fa al test de camp de consum de drogues, un conductor va donar positiu en metaamfetamines. Es va realitzar un canvi de conductor i es va procedir a formular una denúncia per via administrativa, atès que el conductor no presentava cap símptoma de conduir influenciat pel consum de drogues o substàncies estupefaents. De la mostra de saliva recollida i enviada al laboratori de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, s’ha confirmat el resultat del test de camp: presència de haixix i derivats del cànnabis.

Els resultats de la campanya fan extreure com a conclusió que, en comparació a darreres campanyes realitzades, s’ha solucionat, com a norma general, certs problemes detectats pel que fa a la documentació dels vehicles, la qual cosa incideix directament en la seguretat d’aquest tipus de transport.

Aquesta campanya de control es tornarà repetir a mitjans del curs escolar i a finals del curs, coincidint amb les sortides i excursions que realitzen els centres educatius.

Segells de reconeixement d’administració oberta