Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2012 Dispositiu de la Guàrdia Urbana per la mostra de focs artificials TARRAGONA 2012

Dispositiu de la Guàrdia Urbana per la mostra de focs artificials TARRAGONA 2012

Dispositiu de la Guàrdia Urbana per la mostra de focs artificials TARRAGONA 2012

El pas a nivell de la Plaça dels Carros quedarà tallat per a vianants per raons de seguretat
03/07/2012

 

L'operatiu establert per la conselleria de Seguretat Ciutadana i Territori en coordinació i col·laboració dels cossos de seguretat (Guardia Urbana, Cos de Guardamoll-Policia Portuària, Protecció Civil i Mossos d’Esquadera), implica un desplegament important de mitjans i preveu dos àmbits d'actuació:

Mesures excepcionals d'ordenació i regulació de la circulació, amb la finalitat d'augmentar la capacitat de la via i millorar la mobilitat dels milers d'espectadors que es concentren a l'entorn, mitjançant l'adopció de les mesures següents:

-       Establiment de sentits únics de circulació en determinades vies.

-        Restricció de la circulació en alguns carrers.

-        Tancament al trànsit de vehicles determinades vies que seran ocupades per vianants/espectadors.

-        Establiment de carrils d'emergència i accés a l'Hospital de Santa Tecla.

-        Establiment de vies d'evacuació de la zona de seguretat.

 

Mesures de seguretat, d'acord amb el R.D. 320/1998, pel que s'aprova el Reglament d'explosius, amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i els bens, mitjançant l'establiment de  les zones i perímetres de seguretat adequats i el consegüent control del mateix.

L'operatiu es posa en marxa a partir de les 19 / 20 hores, fins l'acabament de l'acte i l'evacuació de les zones afectades.

Una d'aquestes zones  inclou la Via Augusta i l'entorn del Passeig de Rafael Casanova, raó per la qual, és prioritari el control i l'actuació en aquest entorn.

A aquest efecte s’estableixen dos punts importants des de l’inici i finalització de l’operatiu:

-        Cruïlla de Via Augusta amb Rafal Casanova (Hotel Astari) amb funcions de regulació del trànsit.

-        Cruïlla de Via Augusta amb Mestre Benaigues, amb funcions de regulació i control de l'accés a la platja del   Miracle.

Igualment, en el moment de la sortida al finalitzar els focs, tots els agents constitueixen un cordó que regula el trànsit en les interseccions més importants per tal de donar fluïdesa a la circulació des de la via Augusta fins la Plaça Imperial Tarraco, raó per la qual s'ha disposat la presència d'agents fins la Plaça per donar prioritat al trànsit procedent de l'eix via Augusta-Rambla Vella-Estanislau Figueres.

Aquest any el pas a nivell de la Plaça dels Carros, que ja està tallat als vehicles per les obres, es tallarà al trànsit de vianants per motius de seguretat, tenint com pas alternatiu pel carrer Pere Martell. Restarà senyalitzat amb cartell amb dos costats.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta