Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2012 L’Ajuntament reclamarà danys i perjudicis als propietaris dels edificis esfondrats al carrer Cavallers

L’Ajuntament reclamarà danys i perjudicis als propietaris dels edificis esfondrats al carrer Cavallers

L’Ajuntament reclamarà danys i perjudicis als propietaris dels edificis esfondrats al carrer Cavallers

Per l’esfondrament s’han vist afectats els edificis adjacents i el carrer Cavallers està completament tallat a la circulació. Les tasques de retirada de la runa s’allargaran fins demà.
05/07/2012

 

Avui 5 de juliol,  sobre les 4:30 h de la matinada, s’ha enfonsat l’immoble número 11 del carrer Cavallers i han queda sensiblement afectades les cases veïnes, els números 9 i 13. Immediatament s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana, vuit dotacions de bombers i Protecció Civil. Després que hi treballessin dos equips de gossos i el geòfon –aparell que detecta escalfor i moviment- sembla que no hi ha hagut víctimes mortals. 12 persones, veïnes de les cases afectades, han estat desallotjades pel seu propi peu i s’han instal·lat en hotels i cases de familiars.

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros ha explicat el fet que l'edifici s’hagi ensorrat de nit ha evitat mals majors i que “correspon als propietaris vetllar i mantenir els edificis en bon estat i a l’administració fer-ho complir, la casa que ha caigut és un edifici catalogat. Ara els arqueòlegs hauran d’apilar i classificar per analitzar les pedres d’aquest edifici noble”. I ha afegit: “reclamarem als propietaris danys i perjudicis per l’esfondrament d’un edifici noble i per l’afectació que estan patint els edificis de l’entorn i les activitats que s’hi desenvolupen, com ara la Casa Castellarnau, el Conservatori de Música o els negocis de restauració de la zona.”

Segells de reconeixement d’administració oberta