Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2012 La Guàrdia Urbana inicia una campanya de control del correcte ús del cinturó de seguretat

La Guàrdia Urbana inicia una campanya de control del correcte ús del cinturó de seguretat

La Guàrdia Urbana inicia una campanya de control del correcte ús del cinturó de seguretat

Els dispositius també controlaran els sistemes de retenció infantils de vehicles i el compliment de la seva normativa
17/01/2012

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha començat aquesta setmana una campanya de control i vigilància del correcte ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil als vehicles. Durant dues setmanes, totes les divisions de la policia local reforçaran la tasca de la divisió de trànsit amb l’objectiu d’incidir especialment en la prevenció i la seguretat de les persones.

Aquesta campanya intensiva es realitza periòdicament i, d’aquesta manera, es complementa la tasca diària que realitza la unitat de trànsit. Aquest tipus d’actuacions, intensives i periòdiques, tenen com a objectiu incidir en la prevenció d’aquelles conductes no segures que poden agreujar el resultat dels accidents de circulació. La campanya s’ha coordinat amb el Servei Català de Trànsit i es realitza de manera simultània a tota Catalunya a través dels Mossos d’Esquadra i la resta de policies locals.

El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, ha explicat que: “La seguretat vial és una de les nostres prioritats, i per això des de la Guàrdia Urbana treballem de manera intensiva en campanyes de control de velocitat, d’alcoholèmia, de transport escolar i, com és el cas d’aquesta última en el control dels mecanismes de seguretat a l’interior dels vehicles”.

En els dispositius planificats es controlarà el correcte ús del cinturó de seguretat de tots els ocupants de vehicles i dels sistemes de retenció infantils, que siguin homologats i compleixin la normativa següent:

  • Pel que fa als seients davanters: la prohibició de circular amb menor de 12 anys situats en aquests seients, excepte que utilitzin dispositius de retenció adaptats a la seva talla i pes. En cas de menors de 12 anys, si la seva alçada és igual o superior a 135 cm poden utilitzar el cinturó de seguretat.
  • Quant els seients posteriors: les persones d’alçada menor de 135 cm han d’utilitzar un dispositiu de retenció adaptat a la seva talla i pes; i les d’alçada igual o superior a 135 cm i inferior a 150 cm podran utilitzar indistintament un dispositiu de retenció adaptat a la seva talla o bé el cinturó de seguretat.
  • Els nens no poden utilitzar un dispositiu de retenció orientat cap enrere instal•lat en un seient de passatger protegit amb un airbag frontal, a menys que estigui desactivat.
     
Segells de reconeixement d’administració oberta