Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2012 La Junta Local de Seguretat aprova un nou pla de seguretat.

La Junta Local de Seguretat aprova un nou pla de seguretat.

La Junta Local de Seguretat aprova un nou pla de seguretat.

26/06/2012

 

El tinent d’alcalde de Seguretat, Carles Castillo, ha explicat que la reunió de la Junta ha servit per planificar les accions coordinades per aquest estiu, que comença amb les revetlles de Sant Joan i el dispositiu de vigilància al Bosc de la Marquesa. El tinent d’alcalde ha explicat que els propers mesos ja s’ha previst una major coordinació, perquè és quan hi ha més actes al carrer.

Castillo també ha explicat que, en el transcurs de la Junta, s’ha fet l’aprovació inicial per unanimitat del Pla Local de Seguretat: “es tracta d’un pla ambiciós, que s’ha treballat en coordinació amb la resta de cossos policials presents a la ciutat, i que té la transversalitat com a característica principal. El Pla preveu tot el que té a veure en seguretat al municipi, des del punt de vista mediambiental, urbanístic, assistencial i personal”. El document que recull 14 plans transversals que preveuen 101 programes, amb 503 accions a executar, i els seus corresponents indicadors per a l’avaluació i seguiment d’acompliment. Ara, un cop presentat a la Junta Local, el Pla s’enviarà al Departament d’Interior de la Generalitat, perquè doni el seu vist-i-plau, després es donarà compte al plenari municipal i s’iniciarà la seva implementació.

El delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin, ha valorat positivament les dades presentades a la Junta. Ha afirmat: “Continuem amb  la tendència de les darreres juntes, els fets delictius s’han reduït un 2,6%, respecte el mateix període de l’any passat, i les detencions han augment un 6,8%, això suposa una millor eficiència policial que s’explica per la bona coordinació dels Mossos i la Guàrdia Urbana”. I ha afegit: “és una tendència que volem mantenir i, en aquest sentit, el Pla de Seguretat Local permetrà un major coordinació i preveure moments puntuals on calgui prioritzar l’atenció”.

Segells de reconeixement d’administració oberta