Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2012 La plataforma "NITSQ" consolida l'oci nocturn de qualitat a Tarragona

La plataforma "NITSQ" consolida l'oci nocturn de qualitat a Tarragona

La plataforma "NITSQ" consolida l'oci nocturn de qualitat a Tarragona

Des de la seva creació, l’abril del 2008, la plataforma ha engegat un procés participatiu amb tots els actors implicats en l’oci nocturn amb l’objectiu de conciliar la vida nocturna i el descans dels veïns.
31/10/2012

 

En aquests 4 anys i mig, les conselleries de Seguretat Ciutadana i Salut han dinamitzat aquest procés que agrupa els propietaris de locals d’oci, els cossos de seguretat, entitats veïnals i culturals, Creu Roja, la URV, Serveis Urgències i altres grups i entitats de la ciutat. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha destacat la bona tasca de la Plataforma que: “ha facilitat que on hi havia conflicte ara hi ha col·laboració i debat entre tots els implicats en l’oci nocturn amb un objectiu comú, que és tenir un oci de qualitat a la ciutat”. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín ha explicat que: “la Plataforma ha treballat de manera prioritària les conductes de risc associades a l’oci nocturn, a través del Komando NitsQ es facilita informació als joves repartint els kits del plaer”.

 

Komando NitsQ i Q de festa!

La Plataforma s’ha consolidat amb dues iniciatives pioneres. Per una banda, la creació del Komando NitsQ, un grup d’agents juvenils de salut que durant les nits d’oci reparteixen el Kits dels plaers, amb informació sobre substàncies, alcohol, conducció, sexe segur i transport públic. Per altra, el distintiu de qualitat impulsat pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es va inaugurar a Tarragona al juny del 2010 amb l’entrega del guardó a 3 locals de la ciutat. Ara ja són 10 els locals de la ciutat que disposen del distintiu, és a dir, garanteixen un entorn segur i saludable per gaudir de l’oci nocturn.

 

Un model referent a Europa

Tarragona ha participat activament en la Xarxa Europera de ciutats amb distintius de qualitat i va ser la quarta en implantar el segell després de París, Zuric i Brussel·les.

La Xarxa Europea ha impulsat el grup Party+ que el proper 24 de novembre organitza la Party Friends Night, on totes les ciutats adherides organitzaran actes per la promoció d’una visió positiva de l’oci nocturn. A Tarragona el Komando NitsQ recorrerà els locals de la ciutat amb material de promoció i faran fotografies als que vulguin i es penjaran a la pàgina de facebook de l’acte i participaran en el sorteig de viatges de cap de setmana a París, Brussel·les o Barcelona.

 

La Plataforma NitsQ en xifres

  • 20 locals de la ciutat formen part de la Plataforma NitsQ
  • S’han celebrat 40 reunions
  • 10 locals de la ciutat compten amb el distintiu de qualitat “Q de festa!”
  • Creació de la Campanya Festa i Descans Qnviuen per evitar la contaminació acústica provocada per l’oci nocturn.
  • Creació del Komando NistQ que ha fet 11 intervencions
  • Ha repartit prop de 3.000 kits del plaer.
Segells de reconeixement d’administració oberta