Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2014 Acte de reconeixement als regidors municipals de Seguretat Ciutadana del primer Ajuntament democràtic

Acte de reconeixement als regidors municipals de Seguretat Ciutadana del primer Ajuntament democràtic

Acte de reconeixement als regidors municipals de Seguretat Ciutadana del primer Ajuntament democràtic

Per la tasca realitzada per dotar la ciutat d’un cos policial professional i amb els millors equipaments
02/07/2014

 

Demà, 3 de juliol a les 11 del matí, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, presidirà l’acte de reconeixement als regidors municipals que han tingut la responsabilitat de la Seguretat Ciutadana a Tarragona, des del primer ajuntament democràtic de 1979, i que han treballat per dotar a la ciutat d’un cos policial professional i amb els millors equipaments. L’acte se celebrarà a la Comissaria de la Guàrdia Urbana, C/ Arquebisbe Josep Pont i Gol, 6,  i s’oferirà una visita guiada per les noves instal·lacions.

La nova comissaria té una superfície de 5.380 m2 i una capacitat per a 450 agents. L’edifici consta de tres plantes destinades a administració i oficines i un gran mòdul adjacent on es troben l’aparcament, els vestuaris, les garjoles i la zona d’equipament, material i gimnàs. La façana principal i l’accés d’atenció al ciutadà se situa al carrer Arquebisbe Josep Pont i Gol, 6. El nou edifici s’ha dotat amb les últimes tecnologies, com ara, la sala de control i gestió de les emergències, el control d’accés amb empremta dactilar, un nou sistema de comunicacions via ràdio digital amb un nou equipament portàtil.

 

Història antigues instal·lacions

El cos de la Guàrdia Urbana celebra aquest any el seu 157è aniversari de la seva creació. Des dels seus inicis i d'acord amb el que establien els reglaments, els agents havien de concentrar-se a l'inici i al final del servei per tal de rebre instruccions i comunicar les novetats. Fins a començaments dels anys 70, ho feien al Palau Municipal de la Plaça de la Font.

El mes de juliol de 1971 es van inaugurar les instal·lacions de la Policia Municipal de Tarragona baixos al carrer Pare Palau, 7 i Prat de la Riba 37. Durant 42 anys, es van anar realitzant diverses obres per intentar encabir els increments de plantilla, de material i de vehicles i condicionar els llocs de treball a les noves tecnologies. Aquestes instal·lacions comptaven amb una superfície útil de 2.200 m2.

Segells de reconeixement d’administració oberta