Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2014 Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil inicien una campanya d'inspecció de la venda de productes pirotècnics

Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil inicien una campanya d'inspecció de la venda de productes pirotècnics

Guàrdia Urbana i Guàrdia Civil inicien una campanya d'inspecció de la venda de productes pirotècnics

La seva finalitat és comprovar les llicències i permisos, la seguretat i el control de la venda a menors.
19/06/2014

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil han iniciat un dispositiu conjunt de control dels establiments que venen material pirotècnic a la ciutat. Durant aquests dies previs a la revetlla de Sant Joan, dues patrulles d’agents d’ambdós cossos policials realitzaran controls als locals que disposen del permís per la venda d’aquest tipus de productes.

Durant les inspeccions es comproven aspectes com disposar de llicències i permisos que autoritzen la venda de productes pirotècnics, les condicions de venda, el control a la venda de menors, la venda irregular, entre altres aspectes.

La normativa que regula aquesta activitat és la següent:

  • Queda prohibit el subministrament i ús d’artificis pirotècnics els menors de 12 anys, amb excepció dels pistons de percussió per a joguines.
  • Queda prohibida la venda ambulant. La unitat mínima de venda serà l’embalatge, prohibint-se la venda d’unitats soltes fora d’ells.
  • Queda prohibida la venda a aquelles persones que es trobin sota les influències de les begudes alcohòliques o substàncies estupefaents i amb caràcter general després de la mitjanit.

 

Les categories de petards per a la seva venda es classifica de la següent manera:

  • A partir dels 12 anys els productes de Classe I són els que tenen un risc molt baix. Per utilitzar-los en àrees confinades, concepte que inclou l’interior d’edificis.
  • A partir dels 16 anys els productes de Classe II són els que tenen un risc reduït. Per utilitzar-los a l’aire lliure.
  • A partir dels 18 anys els productes de Classe III són els que tenen un risc mitjà. Per a l’aire lliure, en àrees amples i obertes.
  • Els productes de Classe IV són els que tenen un risc molt alt, aptes només per a professionals.

 

Tant la Guàrdia Urbana com la Guàrdia Civil seran estrictes amb el compliment de la normativa i vetllaran per la seguretat dels veïns, sobretots dels més petits, en aquestes dates prèvies a la revetlla evitant així possibles accidents amb els coets i petards.

Pel dia de la revetlla de Sant Joan, Protecció Civil ha iniciat la campanya “Revetlles amb precaució”, aquest any fent un èmfasi especial en la necessitat de prevenir els incendis forestals que poden ser provocats pel material pirotècnic. A més, recorden la prohibició d’encendre foc i de llençar objectes encesos a menys de 500 m de terrenys forestals.

Els consells i materials divulgatius poden consultar-se en aquest enllaç a Protecció Civil.

Segells de reconeixement d’administració oberta