Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2014 L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil signa un conveni de col·laboració amb la policia de l'estat de Veracruz (Mèxic)

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil signa un conveni de col·laboració amb la policia de l'estat de Veracruz (Mèxic)

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil signa un conveni de col·laboració amb la policia de l'estat de Veracruz (Mèxic)

S'ha acordat col·laborar mútuament en casos de grans emergències o desastres naturals
23/05/2014

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona i la Secretaria de Seguretat Pública de l’Estat de Veracruz de Mèxic han signat un conveni de col·laboració per a la formació de les unitats canines de rescat d’aquest estat mexicà i l’assistència i coordinació en casos de grans emergències que ho requereixin. L’acte es va celebrar a la ciutat de Xalapa (Mèxic) el passat 19 de maig i van signar l’acord el president de l’associació tarragonina, Lluís Mangrané, i el secretari de Seguretat Pública, Arturo Bermúdez.

El conveni estableix que membres de la unitat canina K9 de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil instruiran les unitats canines de l’Escola de la Policia Estatal de Veracruz. També s’acorda la col·laboració mútua per a quan es produeixin grans emergències o desastres naturals.

Els primers contactes entre els dos cossos es van realitzar en el Primer Congrés Internacional Caní organitzat per la Policia Estatal de Mèxic l’any passat on van assistir representants de l’entitat tarragonina. El president Lluís Mangrané ha destacat que “la signatura d’aquest acord ha suposat un reconeixement a les nostres unitats canines per la tasca altament qualificada que realitzen i que marcarà un abans i un després en el voluntariat de protecció civil català”.

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona compta amb 20 anys d’història i durant aquest temps ha realitzat més de 100.000 hores i 3.200 serveis. Les unitats canines de rescat i salvament han col·laborat en els terratrèmols d’Algèria, Marroc i Haití i han participat en la recerca de persones a molts indrets del territori espanyol.

Segells de reconeixement d’administració oberta