Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2014 La Plataforma Nits Q realitza una fornada formativa sobre la gestió de l'oci nocturn

La Plataforma Nits Q realitza una fornada formativa sobre la gestió de l'oci nocturn

La Plataforma Nits Q realitza una fornada formativa sobre la gestió de l'oci nocturn

Es varen tractar aspectes com les drogues, el consum responsable d'alcohol o les aglomeracions de persones
La Plataforma Nits Q realitza una fornada formativa sobre la gestió de l'oci nocturn Imatge de la sessió d'ahir
01/04/2014

 

Ahir va tenir lloc una altra acció de la Plataforma Nits Q portada a terme per la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, i coordinada pel Servei de Prevenció de Drogodependències de l'Ajuntament.

Durant quatre hores, empresaris i treballadors dels establiments de l'oci nocturn de la ciutat van rebre un curs de formació, a càrrec d’un representant de la Subdirecció General de Drogodependències, sobre la dispensació responsable d'alcohol, l'alcohol i els menors, l'alcohol i la conducció i estratègies per evitar problemes i conflictes, protegir als clients i gestionar situacions violentes.

Agents de la Divisió de Proximitat i Atenció Ciutadana de la Guàrdia Urbana de Tarragona van abordar temes sobre establiments públics i activitats recreatives com l’ocupació de la via pública amb aglomeració de persones, l'accés o sortida dels locals, la prevenció de conductes incíviques a l'exterior dels establiments, queixes veïnals, dret d'admissió i limitacions d'accés als establiments públics, aforament, mesures i control, venda d'alcohol a menors, horaris, fulls de reclamació, etc.

A la formació, realitzada a la nova comissaria de la Guàrdia Urbana, van assistir 21 persones pertanyents a diversos locals d’oci nocturn de la ciutat. Aquesta formació vol donar a conèixer la normativa existent en relació a les problemàtiques que es generen al voltant de les activitats dels establiments públics i les activitats recreatives i, al mateix temps, oferir estratègies i formes d'actuació que puguin facilitar la seva minimització.

Un dels objectius principals és conscienciar a tots els assistents per aconseguir un oci més segur, saludable i de qualitat, que sigui compatible amb els interessos dels veïns. Aquest és l'objectiu principal de la Plataforma Nits Q, de la qual el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, ha destacat que es tracta d'un projecte que "uneix les dues línies de treball del consistori respecte a l'oci nocturn, per una banda treballem per fer possible la convivència entre sortir de marxa i el respecte al descans dels veïns i, per altra, l'aposta per a l'educació i la prevenció abans que la sanció". En aquest sentit, el grup de joves agents de salut Komando Nits Q, a més d'altres tasques de promoció de la salut, també intenta vetllar pel descans veïnal a través de la campanya Festa i Descans Qnviuen.

La jornada també va servir per establir un canal directe de comunicació entre tots els agents implicats en l’oci (propietaris de locals, treballadors, cossos de seguretat, etc.) la qual cosa facilita les actuacions ràpides i preventives per evitar i/o minimitzar els possibles conflictes. És per això que aquests tipus de formacions s'aniran repetint periòdicament. Tots els assistents obtindran un certificat de formació atorgat per la Subdirecció General de Drogodependències i l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta