Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2014 La Guàrdia Urbana desallotja l'edifici del carrer Méndez Núñez

La Guàrdia Urbana desallotja l'edifici del carrer Méndez Núñez

La Guàrdia Urbana desallotja l'edifici del carrer Méndez Núñez

La inspecció de seguretat ha determinat un risc estructural que el propietari assegurarà properament.
07/04/2014

 

Aquest matí la Guàrdia Urbana, juntament amb representants de la propietat, han desallotjat l'edifici situat al carrer Méndez Núñez, número 9, argumentant-ne motius de seguretat. Deu persones han abandonat l'immoble, de manera voluntària, després de ser informats per la Guàrdia Urbana que l'informe tècnic municipal certifica que hi ha un risc estructural que obliga a fer una actuació d'urgència. A continuació, els propietaris el tancaran i hi faran les intervencions necessàries per assegurar–ne l’'estructura. El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Territori, Carles Castillo, ha destacat “la tasca ràpida i coordinada de l’Ajuntament que ha permès resoldre un conflicte de convivència i seguretat”. I ha afegit: “Des de la Guàrdia Urbana s’han coordinat les accions per aconseguir-ne el desallotjament i s'ha mantingut contacte constant amb els veïns de la zona per tal que coneguessin totes les gestions i accions realitzades encaminades a assegurar la convivència a la zona”.

L'edifici es trobava ocupat des de la tardor del 2013 i, des de llavors, la Guàrdia Urbana havia activat el protocol d'actuació en casos d'ocupació d'immobles que es coordina amb altres departaments de l'Ajuntament. El protocol es va iniciar amb la comprovació i la identificació dels ocupants. Al mateix temps, es va contactar amb el propietari per informar-lo de la situació perquè fes la denúncia pertinent i iniciés el procés de desallotjament. A continuació, per comprovar si hi havia una possible afectació de seguretat o sanitat, es va sol·licitar un informe als departaments de Sanitat i Arquitectura de l'Ajuntament per tal de comprovar-ne l'estat.

Els informes de les inspeccions dels serveis tècnics de l'Ajuntament han determinat que hi havia un risc estructural a l'edifici que urgia realitzar obres d'apuntalament, per la qual cosa, mitjançant un decret, s'ha informat als ocupants de l'immoble del risc que hi havia per la seva seguretat. Cal destacar que en aquest cas concret s'ha pogut avançar l'actuació, sense esperar una hipotètica resolució judicial, tràmit necessari en tots els casos d'ocupació il·legal d'immobles.

Segells de reconeixement d’administració oberta