Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2015 Demà, la Guàrdia Urbana celebra la seva festivitat

Demà, la Guàrdia Urbana celebra la seva festivitat

Demà, la Guàrdia Urbana celebra la seva festivitat

El Nano Capità rebrà la Creu al Mèrit Professional i serà apadrinat per la policia local.
10/12/2015

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, presidirà demà dijous 11 de desembre, a les 12 h, la Festivitat de la Guàrdia. L’acte se celebrarà al Teatre Tarragona i comptarà amb els parlaments de les autoritats i el lliurament de les condecoracions als agents de la Guàrdia Urbana. En concret, es donen les distincions Creu a la PermanènciaCreu al Mèrit Professional, així com les felicitacions col·lectives i individuals per la tasca desenvolupada a diferents agents, comandaments de la guàrdia urbana i col·lectius professionals i ciutadania que han col·laborat en la tasca policial.

Un dels eixos centrals de la festivitat serà la felicitació que es donarà a tots els cossos d’emergències i urgències que van intervenir el dia de l’ensorrament de l’edifici de la Rambla Nova, ara fa deu anys.

L’altre eix important serà l’apadrinament del Nano Capità i la concessió a aquest element del Seguici Popular la Creu al Mèrit Professional amb distintiu vermell. L’apadrinament s’explica pel fet que les figures del Seguici Popular representen les forces vives de la ciutat, que acompanyen l’entrada de les personalitats civils, militars i eclesiàstiques de la ciutat. Un dels elements més populars són els Nanos i, en concret, el Nano Capità que es diu que la seva fisonomia correspon a qui va ser l’alcalde de la ciutat, Joan Cabeza Roig, sota el mandat del qual es va crear la Guàrdia Municipal. Així doncs, el Nano Capità representa el batlle que va signar el reglament fundacional de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta