Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2015 Els delictes i faltes a la ciutat es redueixen un 7,9%

Els delictes i faltes a la ciutat es redueixen un 7,9%

Els delictes i faltes a la ciutat es redueixen un 7,9%

Ahir es va celebrar la primera Junta Local de Seguretat del 2015 que ha servit per fer un balanç de l’any passat i establir les línies de treball per aquest any
30/01/2015

 

El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo ha explicat que: “les dades objectives continuen mostrant que Tarragona és una ciutat tranquil·la sense problemàtiques greus de seguretat, però tot i així seguim treballant amb intensitat”. En aquest sentit, ha destacat la reducció en un 7,9% del global de delictes i faltes i, en concret, els delictes contra el patrimoni que han baixat un 12%.

D’aquests, el descens més significatiu ha estat el de robatoris amb força a interior de vehicle que s’han reduït fins a un 41%. Per contra, tot i que s’han reduït respecte a l’any passat, els robatoris en interior de domicili tenen un augment del 6%. Per això, des de fa uns mesos, s’ha activat el dispositiu conjunt “Habitatge” entre Mossos i Guàrdia Urbana que estableix punts de control als accessos a zones residencials i també als accessos a estacions de trens i autobús i que s’efectuen periòdicament.

L’intendent del cos de Mossos d’Esquadra, Jaume Moron, ha assenyalat que les dades es van reduint any rere any de manera significativa i no es tracta de robatoris amb violència. Pel que fa al trànsit, les dades recollides de Guàrdia Urbana destaquen que els accidents de trànsit dintre el terme municipal s’han reduït en un 12%.

A la Junta també s’ha analitzat l’amenaça terrorista i el tinent d’alcalde ha explicat que cal llençar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, els cossos policials i els seus serveis d’informació tenen investigacions obertes i a Tarragona ciutat no hi ha cap indici per generar alarma.

Segells de reconeixement d'administració oberta