Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2015 La Guàrdia Urbana celebra 158 anys d'existència

La Guàrdia Urbana celebra 158 anys d'existència

La Guàrdia Urbana celebra 158 anys d'existència

El conseller Pau Pérez destaca l’aposta pel reforç de la seguretat dels agents ‘davant l’amenaça de jihadistes als cossos policials’
11/12/2015

 

La Guàrdia Urbana ha celebrat aquest migdia la seva festivitat. L’acte d’avui serveix per celebrar l’aniversari de la creació de la Guàrdia Urbana, que enguany compleix 158 anys. També per reconèixer públicament els mèrits, la trajectòria professional i la permanència en el servei de la Guàrdia Urbana de Tarragona, així com també es destaca la col·laboració i implicació de membres d’altres cossos de seguretat que han ajudat a donar un millor servei a la ciutadania, col·laborant en la realització de serveis conjunts o en actuacions individuals destacades. Finalment, també es destaquen ciutadans o entitats de Tarragona, aliens als cossos de seguretat, que han demostrat corresponsabilitat amb la tasca policial.

Enguany també s’ha volgut retre un homenatge als professionals d’emergències i urgències que van intervenir en el rescat de les víctimes de l’explosió i ensorrament de l’edifici de la Rambla Nova, 72.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat la importància “d’una policia, la Guàrdia Urbana perquè tenir una policia propera al servei de la ciutat és la raó de ser de la Guàrdia Urbana”.

Per part seva, el tinent d’alcalde de Seguretat, Pau Pérez, ha reafirmat el paper d’una Guàrdia Urbana “en uns moments d’amenaça de la societat del benestar. Avui els terroristes jihadistes tenen amenaçada a tota la societat, però directament als cóssos policials, i quan parlem de policia, ells no distingeixen, i no exclouen als cossos de policia local. Sovint són els primers a patir-ne les conseqüències. En som conscients i per això treballem més que mai per reforçar la seguretat dels nostres ciutadans”. I hi ha afegit: “Enguany implantem la compra d'armilles personals antibales per a tota la plantilla de la Guàrdia Urbana, no sortirà cap agent al carrer sense aquest element de seguretat. Alhora continuarem cercant solucions, amb els comandaments i els representants dels treballadors, per reforçar la seguretat del nostres policies i, conseqüentment, dels nostres ciutadans i ciutadanes. Perquè en matèria de seguretat, mai és suficient”. Finalment, Pau Pérez ha demanat la col·laboració de la resta de cossos de seguretat “que comptin més amb les policies locals”. 

La relació dels premiats ha estat la següent:

CREU AL MÈRIT PROFESSIONAL DISTINTIU VERMELL

Es concedeix a aquells agents que han realitzat serveis destacats per la importància dels resultats o per haver comportat un notori risc físic. En aquest cas es destaca a un agent de la Guàrdia Urbana per la seva implicació, disponibilitat i eficàcia en el descobriment de diversos punts de venda de substàncies estupefaents als barris de Campclar i del Pilar. Treball que va permetre iniciar una operació conjunta amb la Guàrdia Civil que va culminar amb l’entrada i perquisició a tres pisos i la detenció de tres persones per un delicte contra la salut pública, tot intervenint una considerable quantitat de droga.

També s’ha concedit a dos policies locals, per la seva destacada actuació el dia 15 de gener de 2015 quan van detenir una persona que havia apunyalat greument la seva dona, fugint en un taxi. La coordinació entre les diferents unitats de la Guàrdia Urbana va permetre localitzar i detenir el presumpte autor dels fets.

Finalment, s’atorga la creu al mèrit en distintiu vermell als agents que, per la seva destacada actuació, van culminar amb la detenció d’un delinqüent armat que va cometre un atracament a un establiment públic. Aquest individu va fugir pels carrers del barri del Port fins arribar a l’estació de trens de Tarragona, lloc on va ser localitzat. El detingut havia comès tres fets delictius idèntics el mateix dia a Tarragona i Reus. Es va intervenir l’arma.

Una altra de les persones destacades per la Guàrdia Urbana és l’extinent d’alcalde de Seguretat, Carles Castillo. Se li atorga una medalla al mèrit professional en reconeixement als 8 anys que ha estat al capdavant de la policia local, implementant un nou model policial basat en la proximitat i l’especialització. “Un model –ha destacat l’alcalde Ballesteros– que es manté vigent i s’ha mostrat eficient i ben acollit per la societat tarragonina”. També se’l destaca per l’impuls que li va donar als treballs de finalització de la nova comissaria. “Unes instal·lacions que han representat un gran salt qualitatiu en les condicions d’atenció al ciutadà, professionals i laborals de la plantilla”, hi ha afegit.

 

MEDALLA A LA IMPLICACIÓ

La Guàrdia Urbana també ha lliurat un reconeixement amb la concessió de la medalla per l’excel·lent grau de professionalitat i d’implicació mostrat en la preparació i el desenvolupament de les operacions i serveis que ha realitzat la policia local conjuntament amb els cossos de seguretat als quals pertanyen a...

Ø  Ramón Francisco Alguacil Fernández, comissari de la Policia Nacional.

Ø  Ramon Franquès Raurell, inspector del Cos de Mossos d’Esquadra, sotscap de l’ABP del Tarragonès

Ø  Joan Bergada Giménez, intendent cap de la Policia Portuària de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta