Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2015 Tarragona redueix els fets delictius un 16,38% en cinc anys

Tarragona redueix els fets delictius un 16,38% en cinc anys

Tarragona redueix els fets delictius un 16,38% en cinc anys

La Junta Local de Seguretat es reuneix per fer balanç de la seguretat ciutadana
05/11/2015

 

Avui s’ha reunit la Junta Local de Seguretat en la qual s’han presentat les dades del primer semestre d’any. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, ha destacat que continua la línia descendent de fets delictius. En aquest sentit, ha assenyalat que des de 2010 a 2015 es constata una reducció acumulada del 16,38% dels fets delictius, que passa d’una mitjana de 1.020 fets mensuals l’any 2010 a 853 fets l’any 2015.

Durant la reunió també s’ha fet una valoració positiva de la reducció dels delictes al voltant del mercadet de Bonavista i, sobretot, del servei d’atenció a la víctima en els casos de violència de gènere. Durant la reunió també s’ha fet una valoració molt positiva de la campanya de platges d’enguany. “Hem fet, en col·laboració amb altres cossos de seguretat, un total de 2.210 serveis, la qual cosa representa un increment de quasi el 10% pel que fa a l’any anterior. Aquesta tasca preventiva al litoral tarragoní ha comportat la imposició de 963 denúncies per diferents conceptes (trànsit, ordenances i infraccions penals), la qual cosa representa un increment del 69% respecte del 2014.

Per altra banda, en el capítol de l’accidentalitat, s’han produït un total de 720 accidents de trànsit, dels quals el 81,53% ha estat amb resultat de danys materials; el 28% amb ferits lleus; i l’1,53% amb ferits greus. Amb el resultat de morts, s’ha produït un accident amb una persona morta per atropellament (persona gran que creuava per un pas no habilitat, sense adonar-se del vehicle que circulava pel carril). El total de persones atropellades ha estat de 58.

En l’àmbit de la Policia de Proximitat, s’han realitat un total de 4.000 hores de patrullatge pels diferents nuclis de població, d’acord amb l’estratègia de seguretat adoptada i 371 hores de patrullatge de la Unitat de Medi Ambient. En el marc de la mateixa estratègia de proximitat, s’ha intervingut en un total de 196 casos de Mediació (molèsties veïnals, incivisme, molèsties per gossos, sorolls etc.), amb un percentatge de resolució del 75,51%.

Com a conseqüència de les inspeccions administratives a les diferents activitats que es fan a la ciutat, s’han fet un total de 558 inspeccions a establiments, obres, fires, i altres activitats.

En l’àmbit penal, s’han tramitat 1.563 diligències, de les quals un 53,10% han estat per delictes i un 44,85% corresponen a faltes penals. Destaca, amb un 75,43%, les diligències instruïdes per actes contra el Patrimoni (delictes més faltes). Així mateix, s’ha procedit a la detenció de 213 persones. El 34,74% dels detinguts ho han estat per fets contra el patrimoni (delictes i faltes).

“En definitiva –ha remarcat Pau Pérez la ciutat de Tarragona és i manté una percepció bona de seguretat. En aquest darrer any no es constata cap situació conflictiva greu, ja sigui per fets especialment complicats, per concentració de fets o incidents rellevants en zones concretes de la ciutat”.

 

Consulteu les dades que s'han presentat a la Junta Local de Seguretat Ciutadana.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta