Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Sis detinguts per la GUT des d'aquest cap de setmana

Sis detinguts per la GUT des d'aquest cap de setmana

Sis detinguts per la GUT des d'aquest cap de setmana

Tres d'ells per violència de gènere.
Sis detinguts per la GUT des d'aquest cap de setmana Imatge d'arxiu
30/03/2016

Un detingut per delicte de resistència i desobediència greu

Aquesta matinada, a les 02:36 h. agents de la Guàrdia Urbana han detingut una persona per un delicte de resistència i desobediència greu a agents de l’autoritat. Els fets s’han iniciat a les 01.50 h., quan una patrulla de la policia local que feia tasques de seguretat ciutadana han observat com un turisme estava estacionat en una zona no permesa, al carrer Pere Martell. Un cop els agents s’han acostat al conductor han observat que aquest presentava símptomes d’embriagadesa. Els agents, a més a més, han comprovat que el vehicle no tenia assegurança obligatòria. Per aquest motiu, han procedit a immobilitzar el turisme i a portar-lo al dipòsit municipal. En tot moment, el detingut ha manifestat una actitud agressiva cap als agents, fins al punt que no ha volgut sortir del cotxe, increpant des del seu interior als agents. Finalment, han aconseguit treure’l fora del vehicle, moment que ha aprofitat per agafar i sacsejar un dels agents. Per tot plegat, els agents han detingut aquest individu per un presumpte delicte de resistència i desobediència greu a agents de l’autoritat.

Tres maltractaments en l'àmbit de la llar

Agents de la Guàrdia Urbana van detenir ahir, 28 de març, una persona per un presumpte delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar. Els fets van passar a les 17.35h., quan una dotació de la Guàrdia Urbana es va desplaçar a casa del detingut després de rebre l’avís d’una persona que assegurava haver sentit la seva veïna cridant que l’estaven agredint. El detingut va assegurar als agents que havia discutit amb la seva parella i l’havia empentat contra la paret. La persona agredida, en un primer moment, va assegurar que no havia passat res, només havien discutit. Tot i així presentava esgarrapades al coll, els llavis inflats i un cop sagnant al nas. Finalment, va reconèixer als agents l’agressió però va assegurar que no volia presentar denúncia, ni sotmetre’s a reconeixement mèdic. Per tot els fets exposats, els agents van detenir l’agressor i van acompanyar la seva parella a la comissaria de la Guàrdia Urbana per prestar declaració del succeït.

Agents de la Guàrdia Urbana van detenir ahir, a les 6.49 h., una persona com a presumpte autora de maltractaments en l’àmbit de la llar. Agents de la Guàrdia Urbana van ser comissionats a un centre mèdic que estava atenent una dona que presumptament havia estat víctima d’una agressió per part de la seva parella. La víctima va manifestar als agents que va tenir una forta discussió amb la seva parella a l’interior del vehicle en el que viatjaven i li va propinar un cop de cap ocasionant-li una lesió al front. A continuació, la va treure del vehicle, arrossegant-la pel paviment. Moment que la víctima es va refugiar al centre mèdic demanant ajuda. Una patrulla va acompanyar la víctima a l’Hospital Joan XXIIII, mentre una altra es va dirigir a casa de l’agressor. Els agents el van trobar quan just aparcava el cotxe per pujar a l’habitatge. Per tot el que s’ha exposat, els agents el van detenir per un presumpte delicte de maltractament en l’àmbit de la llar i un delicte lleu de danys.

Agents de la Guàrdia Urbana van detenir, diumenge 27 de març a les 16.47 h., un home per un presumpte delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar. Agents de la Guàrdia Urbana van desplaçar-se al domicili d’una persona després de rebre una trucada d’una veïna alertant d’una forta discussió entre una parella a la porta del costat. Un cop al lloc dels fets, els agents van escoltar una baralla entre una parella. Un cop al domicili, on hi havia un nen petit plorant, els agents van preguntar a la víctima que els va explicar que la seva parella havia begut i estava molt nerviós. L’home presentava símptomes d’haver begut. La dona va defuigir denunciar la seva parella perquè assegurava que si entrava a la presó es quedarien sense els escassos recursos que tenen. Els agents van comprovar que el detingut ja ha tingut uns altres dos episodis de violència de gènere amb la seva dona.

Finalment, dos detinguts per robatori amb força

Agents de la Guàrdia Urbana van detenir dues persones per un presumpte delicte de robatori amb força. Els fets van passar diumenge, 27 de març, a les 15.40 h. quan una trucada de telèfon va alertar la Guàrdia Urbana que un home i una dona donaven forts cops a la porta d’un habitatge de Tarragona. Finalment van aconseguir entrar al domicili i estaven traient coses del seu interior. Els agents desplaçats al llocs dels fets van observar com la porta del domicili estava oberta i forçada i al seu interior hi havia un home i una dona que estaven desmuntant objectes del domicili. Els agents van identificar els detinguts. L’home va explicar que aquell era el seu antic domicili, que li va embargar una entitat bancària i volia recuperar les seves pertinences, per això havia entrat per força. Els agents van comprovar que cap persona apareixia empadronada a aquest domicili. Per tot plegat van detenir les dues per persones per un presumpte delicte de robatori amb força.

Segells de reconeixement d’administració oberta