Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Detingut per delicte de desordre públic, resistència i desobediència a agents de l’autoritat

Detingut per delicte de desordre públic, resistència i desobediència a agents de l’autoritat

Detingut per delicte de desordre públic, resistència i desobediència a agents de l’autoritat

Els fets van passar desprès de rebre diverses trucades i queixes veinals.
Detingut per delicte de desordre públic, resistència i desobediència a agents de l’autoritat imatge d'arxiu
15/09/2016

 

El 15 de setembre a les 00:45 h, la Guàrdia Urbana va rebre l'avís de molèsties continuades a la plaça Sedassos, des de les 11 de la nit, per la presència de nombroses persones a la via pública, que es trobaven consumint begudes alcohòliques i realitzant les seves necessitats als voltants de les portes dels establiments. Les persones congregades havien iniciat una xaranga no autoritzada i es van rebre nombroses trucades telefòniques de ciutadans afectats.

Una dotació es va desplaçar per comprovar els fets i donat el nombre de persones es van comissionar 4 dotacions més. Al lloc hi havia unes 70 persones al voltant d'un grup més reduït tocant diversos instruments, entre ells timbals. En un primer moment, una dotació va demanar que cessés la música i van demanar parlar amb la persona responsable de l'activitat. Es va identificar un home com a responsable que en ser requerit va facilitar un número de DNI erroni i de l'autorització de l'activitat va contestar que no en tenia.

El responsable va ser informat que s'havien rebut nombroses queixes veïnals i a més no tenien autorització, els agents van demanar-li que deixessin de tocar i no es procediria a formalitzar denúncia, tal com recull l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. L'identificat va explicar que accedia al requeriment de no tocar, però que es quedarien al lloc.

Les molèsties van continuar, ja que el grup de persones reclamava que seguissin tocant, el responsable va reprendre la música, fet que va provocar que la gent comencés a cridar i increpar els agents. Els agents van demanar al responsable que els acompanyés fora de la plaça per procedir a la seva identificació i formalitzar la corresponent denúncia per alteració de l'ordre. El responsable es va negar a acompanyar els agents i va ser portat pels agents oferint resistència, fet va provocar una nova escridassada de xiulets i insults cap als agents.

En ser identificat i denunciat, va ser advertit que si continuava es podrien instruir diligències judicials. Les persones que estaven es van acostar al jove, fet que va obligar als agents a fer un cordó seguretat i sol·licitar reforços a CME que van acudir amb una dotació. L'identificat continuava amb la seva actitud desafiant i aixecant les mans creuades cap als congregats, que va provocar una nova alteració. Per tot l'exposat es va procedir a la seva detenció per un presumpte delicte de desordres públics, resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

Segells de reconeixement d’administració oberta