Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Dispositiu de trànsit i seguretat per al XXVI Concurs de Castells

Dispositiu de trànsit i seguretat per al XXVI Concurs de Castells

Dispositiu de trànsit i seguretat per al XXVI Concurs de Castells

30/09/2016


Amb motiu del XXVI Concurs de Castells s'ha establert un important dispositiu de trànsit i seguretat tant per demà dissabte 4 com per diumenge 5, ja que la ciutat s'implicarà al 100% en aquest esdeveniment tan important, amb el reforç d'agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i d'altres equips que treballaran intensament per al bon desenvolupament del Concurs.

D'una banda, es preveu l'arribada de més de 100 autocars de les diferents colles castelleres del país participants en el Concurs, que s'ubicaran a l'avinguda Vidal i Barraquer; però que prèviament estacionaran per fer baixar els castellers en tres punts diferents de la ciutat: a la mateixa avinguda, al principi de l'avinguda Ramon y Cajal i a la Rambla Nova a l'alçada de la Font del Centenari. A partir d'aquí les colles aniran en cercavila fins a la Tàrraco Arena Plaça (TAP) en els horaris de 15.30 h pel dissabte i de 9 h per diumenge.

D'altra banda, també és important destacar la prohibició d'estacionament i les restriccions de circulació a les que es veuran afectades directament els veïns de la zona, i que detallem a continuació.

Prohibició de l'estacionament:
• Estarà prohibit estacionar en les àrees que es poden veure al plànol adjunt des de les 20.00 hores del divendres dia 30 de setembre fins a les 24.00 hores del diumenge dia 2 d'octubre.
• Es reservarà una zona per estacionar els autobusos de les colles de fora de la ciutat, i per aquest motiu també estarà prohibit l'estacionament dels particulars a l'avinguda Vidal i Barraquer entre el Parc Central i la rotonda de Manuel de Falla en tots dos costats de la via. Aquesta prohibició també estarà en vigor des de les 20.00 hores del divendres dia 30 de setembre fins a les 24.00 hores del diumenge dia 2 d'octubre.

Restriccions de la circulació:
• Des de Divendres queda restringit el pas per Jaume I entre Mallorca i Eivissa amb motiu del muntatge de les unitats mòbils. Únicament es deixarà circular els veïns de la plaça Josep Roig i Raventós.
• L'Av. Vidal i Barraquer pot ser tallada puntualment el dissabte entre les 13.30 i les 15.30 hores i el diumenge entre les 08.00 i 09.30 hores coincidint amb l'arribada dels autobusos i la descàrrega de les colles.
• En funció de l'aglomeració de públic i colles es pot tallar el trànsit als voltants de la TAP mentre duri el concurs, tant el dissabte com el diumenge. En tot cas es garanteix l'accés dels veïns a les seves finques, aparcaments i guals.

Finalment recordar al públic general del Concurs de Castells que l'accés més adequat és a peu pel carrer Jaume I, tot i que pel carrer Mallorca també es tindrà accés,  i que no es poden entrar a la plaça begudes amb recipients de vidre o llaunes per la seguretat de tots els assistents a l'esdeveniment.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta