Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Dissabte es posa en marxa la campanya de seguretat de Nadal de la Guàrdia Urbana

Dissabte es posa en marxa la campanya de seguretat de Nadal de la Guàrdia Urbana

Dissabte es posa en marxa la campanya de seguretat de Nadal de la Guàrdia Urbana

S’allargarà fins diumenge 8 de gener, i preveu fer 386 rutes de patrullatge a peu per la ciutat i barris, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu de reforçar la presència policial.
Dissabte es posa en marxa la campanya de seguretat de Nadal de la Guàrdia Urbana imatge d'arxiu
30/11/2016

La campanya de Nadal de la Guàrdia Urbana de Tarragona, en col·laboració amb la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, arrenca aquest dissabte, 3 de desembre i s’allargarà fins al diumenge 8 de gener. L’objectiu és millorar el nivell de seguretat dels ciutadans i comerciants i garantir la seguretat en el trànsit. Per aquest motiu, es realitzaran 129 rutes de patrullatge a peu al matí i 153 per la tarda al centre de la ciutat;  mentre als barris de Ponent se’n faran 37 pel matí i 34 per la tarda i 18 al matí i 15 a la tarda als barris del nord. A més a més dels patrullatges a peu, la Divisió de Proximitat farà entrevistes amb comerciants, posant especial atenció en la prevenció de comportaments incívics i fets delictius.

A més, es planificaran dispositius específics conjunts amb els Mossos d'Esquadra per la festa d'estudiants a la TAP, la nit del 22 de desembre, la nit de Nadal i la festa de Cap d'Any.

La Guàrdia Urbana també tindrà dispositius específics de la sortida de l'Home dels Nassos i el Bany de Sant Silvestre el dissabte 31 al matí, la cursa de Sant Silvestre a la tarda i la cavalcada de Reis el dijous 5 de gener a la tarda.

“L’objectiu d’aquest dispositiu és reduir el nombre de delictes que es puguin produir en aquestes dates però, sobretot, garantir que la ciutadania se senti més segura i pugui gaudir de les festes amb la màxima normalitat”, explica el conseller de Seguretat, Pau Pérez.

A més de la presència al carrer, la Guàrdia Urbana també incrementarà els controls de trànsit sobre el consum d’alcohol i la seguretat viària.

Dins l’àmbit de la Seguretat Ciutadana s’establiran dispositius a les zones comercials i d’oci nocturn. Finalment, en relació al trànsit, s’incrementarà la presència d’agents de mobilitat al voltant de les zones comercials amb l’objectiu d’afavorir la circulació de vehicles, evitant embussos i denunciant les actituds incíviques en matèria de trànsit.

La Unitat d’Atestats incrementarà els controls preventius de drogo-alcoholèmies. El conseller de Seguretat, Pau Pérez, posa l’èmfasi en la intensificació dels controls que preveu la campanya, però també fa una crida a la “responsabilitat de la ciutadania perquè evitin el consum de begudes alcohòliques,que si han de conduir puguem gaudir d’unes festes amb seguretat i tranquil·litat”.

Segells de reconeixement d’administració oberta