Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Dos detinguts, una detinguda i unes diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa

Dos detinguts, una detinguda i unes diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa

Dos detinguts, una detinguda i unes diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa

Un detingut per resistència i desobediència, una detinguda per maltractaments en l'àmbit de la llar, un detingut per ordre de cerca i captura, i unes diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa, son algunes de les diligències que ha instruït la Guàrdia Urbana aquest pont de Tots Sants.
Dos detinguts, una detinguda i unes diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa imatge d'arxiu
02/11/2016

 

Detingut per resistència i desobediència a agents de l'autoritat


El passat 30 d'octubre, a les 5.30 h. una patrulla de la Guàrdia Urbana que es trobava a la Rambla Vella fent un control d'alcoholèmia va observar com a la porta d'un establiment d'oci nocturn s'estava produint una baralla i van sol·licitar una patrulla de reforç. Una cop separats els dos grups i identificats, cap d'ells va voler presentar denúncia. En el moment de marxar, un d'ells va començar a insultar de nou a l'altre grup, mostrant clars indicis d'anar a agredir l'altre grup, motiu pel qual els agents van procedir a separar-lo i a recriminar-li la seva acció. Els agents van reclamar que rectifiqués la seva actitud. En aquest moment va començar a empènyer i intentar agredir a un dels agents, per la qual cosa –tot i la seva resistència- va ser detingut.


Detinguda per maltractaments en l'àmbit de la llar, resistència i desobediència a agents de l'autoritat


El passat 1 de novembre sobre les 4.30h, una patrulla que realitzava vigilància per la Part Alta de la ciutat va estar requerida per dues noies i un noi, manifestant que van ser agredits per una noia que vestia una disfressa de color vermell i han reconegut a l'agressora, ja que fins feia pocs dies era parella sentimental d'una de les agredides. Els fets van succeir a la porta d'un local d'oci quan han intentat fer-se una selfie i ha aparegut l'agressora i els ha colpejat. La víctima ha patit lesions per part de la seva exparella i també la resta d'acompanyants. En aquell mateix moment que estaven denunciant els fets als agents, observen com aquesta persona es trobava al carrer Portalet i l'identifiquen com l'autora dels fets. La patrulla procedeix a identificar-la, negant-se fer-ho i amb clares intencions de marxar del lloc. En identificar-se i comprovar les dades li consta un esbrinament de domicili i una citació del Jutjat d'Instrucció número 6 de Tarragona. En aquell moment la presumpta autora va intentar marxar del lloc, per la qual cosa va haver de ser subjectada pels agents per evitar la seva fugida i confeccionar les citacions, oferint aquesta molta resistència. Donat que l'agredida manifestà als agents el seu desig i intenció de denunciar les agressions patides, es procedeix a la detenció per un presumpte delicte de maltractament en l'àmbit de la llar, resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix recolzament per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.

 

Detingut per ordre de crida i recerca


El passat 1 de novembre es va procedir a la detenció d'un home per tenir pendent una ordre de crida i cerca. Els fets van succeir quan una patrulla va ser comissionada per la central, ja que hi havia una discussió a l'avinguda Roma entre un home i una dona. En arribar la patrulla s'entrevisten amb la dona i manifesta ser un mal entès entre ella i la seva exparella. Aquesta ha facilitat la descripció de la seva exparella i la patrulla el localitza i l'identifica a la parada del bus. El detingut corrobora la versió de la dona, però -en facilitar les seves dades- la policia comprova que li constava una ordre de crida i cerca per un jutjat de Girona, per aquest motiu es procedeix a la seva detenció.


Diligències per quadruplicar la taxa d'alcoholèmia


El passat 1 de novembre al voltant de les 03.05 h., una patrulla va observar com un turisme marca Renault es trobava aturat a l'accés de la platja Llarga, al mig del carril de circulació i sense observar cap senyal o indicació de què el vehicle estigués avariat. Els agents es van apropar al vehicle i van observar que aquest es trobava amb el motor en marxa i el conductor estava amb les mans al volant mig atribolat, per la qual cosa van obrir la porta del vehicle per comprovar que l'home es trobava en bon estat. El conductor li costava reaccionar i de l'interior del turisme sortia una forta olor a alcohol. Els agents van observar que el conductor es trobava sota els efectes de l'alcohol. La patrulla va sol·licitar la presència de la unitat d'atestats per realitzar la corresponent prova d'alcohol amb el resultat d'1,02 mg d'alcohol/litre d'aire expirat. A continuació, van procedir a realitzar les corresponents diligències i denúncies. Finalment, en retirar la grua el vehicle van observar que el pneumàtic de la roda davantera esquerra del vehicle identificat es trobava esmicolat, probablement per haver circulat amb la roda punxada durant molt de temps.

Segells de reconeixement d’administració oberta