Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Tarragona intensifiquen la prevenció de furts amb patrulles conjuntes

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Tarragona intensifiquen la prevenció de furts amb patrulles conjuntes

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Tarragona intensifiquen la prevenció de furts amb patrulles conjuntes

Tot i que no hi ha un increment dels fets a la Part Alta i l'entorn de zones turístiques, patrulles conjuntes formades per agents dels dos cossos policials faran arribar consells de seguretat als comerciants i turistes per millorar la prevenció
20/07/2016

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la comissaria de Tarragona, conjuntament amb agents de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Tarragona, han començat un pla especial de proximitat per millorar la percepció de seguretat entre els comerços i visitants de les zones més turístiques de la ciutat. L'objectiu és fomentar la prevenció i evitar que s'incrementin els fets delictius, en especial els furts. Aquesta campanya se centrarà especialment a la Part Alta i les zones turístiques de la ciutat.

Tot i que la tendència és positiva i no hi ha un augment dels furts, la proximitat i la prevenció continuen sent l'objectiu de la policia per millorar la percepció de seguretat dels veïns, comerciants i turistes de la ciutat. Per aquest motiu, es faran contactes amb les associacions de comerciants i es repartiran diversos tríptics amb consells de seguretat adreçats tant als botiguers com als turistes que ens visiten.

Es mantindrà la coordinació amb el Patronat Municipal de Turisme per a la difusió del Pla i per mantenir un contacte permanent en cas de fets delictius. Així, des de fa dos anys, a les diferents oficines del Patronat Municipal de Turisme es faciliten els fulls per recollir denúncies dels turistes i facilitar la seva tramitació, s'eviten desplaçaments innecessaris a les víctimes i els cossos policials tenen un coneixement immediat del succés.

Les patrulles mixtes són un altre exemple de coordinació policial entre els dos cossos i permeten lluitar amb més recursos per reduir el nombre de delictes. En aquest sentit, els agents patrullen per les zones amb més afluència de turistes per poder actuar en cas d'infraccions o delictes però també per fer una tasca preventiva. I és que les patrulles conjuntes permeten actuar de forma immediata en totes les situacions de manera més efectiva.

A banda dels contactes amb els comerciants i les accions orientades a la proximitat i la coordinació amb el Patronat Municipal de Turisme, el dispositiu en aquestes zones de la ciutat compta també amb patrullatges dirigits a detectar i detenir possibles furtadors. Així, des de fa mesos, agents no uniformats intensifiquen el patrullatge per zones com la Part Alta on l'arribada de turistes fa que hi hagi concentracions importants de visitants.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta