Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 La Guàrdia Urbana celebra 159 anys de Servei Públic amb l'objectiu posat en estabilitzar la plantilla d'agents i consolidar les especialitzacions

La Guàrdia Urbana celebra 159 anys de Servei Públic amb l'objectiu posat en estabilitzar la plantilla d'agents i consolidar les especialitzacions

La Guàrdia Urbana celebra 159 anys de Servei Públic amb l'objectiu posat en estabilitzar la plantilla d'agents i consolidar les especialitzacions

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, destaca l'alt grau de professionalitat d'una policia al servei de la ciutadania i en la bona feina que s'està fent en temes de seguretat
La Guàrdia Urbana celebra 159 anys de Servei Públic amb l'objectiu posat en estabilitzar la plantilla d'agents i consolidar les especialitzacions Foto: Mauri
12/12/2016


La Guàrdia Urbana ha celebrat aquest migdia la seva festivitat. L'acte d'avui serveix per celebrar l'aniversari de la creació de la Guàrdia Urbana, ara ja fa 159 anys. Una diada que reconeix públicament els mèrits, la trajectòria professional i la permanència en el servei de la Guàrdia Urbana de Tarragona, i també es destaca la col·laboració i implicació de membres d'altres cossos de seguretat que han ajudat a donar un millor servei a la ciutadania, participant en la realització de serveis conjunts o en actuacions individuals destacades. Finalment, també es destaquen ciutadans o entitats de Tarragona, aliens als cossos de seguretat, que han demostrat corresponsabilitat amb la tasca policial.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat "l'alt grau de professionalitat de la nostra policia, així com l'elevada col·laboració de la ciutadania i això fa que me'n senti orgullós". I ha afegit: "És un mèrit de la ciutat que ha entès que ha de fer un esforç important per dotar de més mitjans i tecnologia la Guàrdia Urbana". L'alcalde ha volgut destacar "l'especial cura que es té en els casos de violència de gènere. Estem dedicant molts esforços a la mediació perquè és una xacra social que hem d'eradicar". També ha fet esment a la tasca de la Guàrdia Urbana en l'atenció a la gent més necessitada.

Per la seva part, el tinent d'alcalde de Seguretat, Pau Pérez, ha reafirmat el paper d'una Guàrdia Urbana "perquè vosaltres esteu sempre al costat del ciutadà: perquè només vosaltres sabeu trobar el punt just d'equilibri per aconseguir la convivència que se suposa en tota ciutat de l'envergadura de la nostra". Pérez, que ha recalcat sentir-se orgullós de la Guàrdia Urbana, ha volgut posar l'èmfasi en els dos reptes que planteja l'Equip de Govern per la policia local. Per una banda, estabilitzar la plantilla i, per l'altra, consolidar les especialitzacions. "Estem consolidant una plantilla ben dimensionada. D'aquí a pocs dies s'incorporaran 25 nous agents i ja hem pressupostat 15 places més per l'any vinent. Com sabeu, una part d'aquests agents vindran d'altres cossos, alguna cosa tindrà la nostra policia quan s'han presentat tantíssims professionals per formar-ne part". Una altra de les prioritats és continuar amb l'aposta per la promoció interna "perquè només així aconseguirem una bona policia especialitzada i de proximitat. De fet, enguany la plantilla de la Guàrdia Urbana s'ha dotat també de més caporals i sergents i s'han iniciat els tràmits per disposar d'inspectors en l'any que comença". Finalment, Pérez s'ha referit a les millores tecnològiques que han permès dotar d'ordinadors portàtils els vehicles policials i nous smartphones que permeten l'ús d'aplicacions i l'accés a internet.

Finalment, l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández, ha ofert dades corresponents als 8 primers mesos d'enguany (entre gener i setembre). "Unes dades que –ha explicat- reflecteixen i justifiquen les distincions que lliurem":
• S'han comptabilitzat 44.000 trucades a la nostra Sala Central i s'han registrat més de 8.000 assistències
• S'han tramitat més de 2.000 expedients d'intervenció a l'espai públic, amb motiu de les diferents reserves per obres, neteja, i les diferents activitats esportives o culturals realitzades a la ciutat; s'han practicat 3.279 proves d'alcoholèmia i drogues als conductors
• S'han realitzat Controls de Velocitat amb Radar a prop de 46.000 vehicles; s'ha donat assistència a un total de 832 accidents de trànsit en vies urbanes.
• S'han superat les 8.000 hores de patrullatge preventiu als diferents barris i nuclis urbans.
• S'han realitzat més de 500 Inspeccions d'Establiments i Activitats i s'han tramitat al voltant de 400 expedientes de Mediació entre particulars, fonamentalment relacionats amb problemes de convivència entre veïns.
• Entre els mesos de juny i setembre s'ha dut a terme la Campanya de Platges, realitzant 1.500 serveis relacionats amb el trànsit, la col·laboració amb Creu Roja, o la inspecció de diferents activitats fixes o de temporada.
• S'han tramitat més de 1.200 denúncies per infracció a l'Ordenança de Convivència Ciutadana, i més de 1.800 diligències policials per diferents delictes, practicant la detenció de 298 persones per aquests fets.
• Dins la Col·laboració i Coordinació Policial, s'han realitzat 300 dispositius conjunts amb tots els cossos policials adreçats, fonamentalment, al control de les activitats en determinats establiments on s'exercien activitats il·lícites, o en alguns pisos dedicats a activitats d'índole sexual o relacionades amb el tràfic de drogues, així com en determinats espais públics i accessos als diferents barris de la ciutat.

Bona part d'aquesta activitat és la que justifica l'atorgament de les distincions als membres de la Guàrdia Urbana que han destacat per la seva actuació i trajectòria, així com els membres d'altres cossos policials i als representants de les Administracions que han col·laborat amb la Guàrdia Urbana, contribuint a la seguretat de Tarragona. En aquest sentit, destacar la distinció al personal de l'Institut Municipal de Serveis Socials i del Servei d'Emergències Socials de Tarragona per la seva implicació i col·laboració en els temes relacionats amb l'atenció a les víctimes de violència de gènere, domèstica, a menors i gent gran. O al cap de la Unitat Tècnica del Laboratori de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (Ematsa), Ginés Sánchez; i a la cap del Servei de Control Forense, Dolors Martínez, per la seva col·laboració en la realització de les analítiques a les mostres de substàncies estupefaents intervingudes per la Guàrdia Urbana.

Segells de reconeixement d'administració oberta