Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 La Guàrdia Urbana i els Mossos inicien una campanya informativa de consells de seguretat al domicili

La Guàrdia Urbana i els Mossos inicien una campanya informativa de consells de seguretat al domicili

La Guàrdia Urbana i els Mossos inicien una campanya informativa de consells de seguretat al domicili

S'ha anunciat aquest matí a la reunió de la Junta Local de Seguretat
La Guàrdia Urbana i els Mossos inicien una campanya informativa de consells de seguretat al domicili Moment de la reunió de la Junta Local de Seguretat. Fotografia: Mauri Fernández
29/06/2016

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el delegat del govern de la Generalitat, Òscar Peris, han presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat. L'alcalde ha explicat que “les dades objectives continuen mostrant que Tarragona és una ciutat tranquil·la sense problemàtiques greus de seguretat, però tot i així seguim treballant amb intensitat”. El delegat, per la seva banda, ha destacat el bon nivell de coordinació entre els cossos policials i ha anunciat la posada en marxa d’una campanya porta a porta que realitzaran de manera conjunta, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, per tal d’informar sobre consells de seguretat al domicili.

La campanya es desenvoluparà a la zona de Llevant, amb especial incidència en aquells domicilis que ja han estat víctimes d’algun robatori, però es farà extensiva a tots els habitatges de la zona. La iniciativa té un doble objectiu, per una banda, conscienciar i prevenir amb consells de seguretat i, per l’altra, recopilar informació sobre les mesures preventives que s’adopten a la llar.

Les dades de fets delictius coneguts i detectats continuen la tendència a reduir-se, amb una baixa acumulada des de 2011 del 13,4%, aquesta dada - ha explicat l'alcalde - suposa un descens de prop de 1.300 delictes cada any. En aquest sentit, han baixat els delictes contra les persones un 17%, contra el patrimoni un 37% i els de trànsit un 11%. Per altra banda, els robatoris en domicili han patit un ascens de 3,6%, tot i que en el conjunt global només representen un 1%. L'alcalde i el delegat han coincidit en destacar l’inici d’aquesta campanya que té, com a principal objectiu, realitzar una tasca preventiva que complementarà la tasca policial de seguretat i control per evitar aquests robatoris en domicili.

En relació al trànsit, la comparativa de dades de Guàrdia Urbana dels primers cinc mesos de 2016 i 2015, indica que les campanyes de control de velocitat, alcoholèmia i drogues donen resultats positius, ja que s’han reduït les denúncies per alcoholèmia i drogues un 24% (2016: 121 // 2015: 159) i les d’excés de velocitat un 27% (2016: 1.447 // 2015:1.975). Pel que fa als accidents registrats són, majoritàriament, amb danys materials i ferits lleus. Pel que fa a atropellaments, s’ha reduït un 8% (34 persones atropellades).

En atenció a la víctima, en aquests primers cincs mesos s’han realitzat un total de 47 diligències judicials, i els casos d’atenció a la violència de gènere han tingut un increment del 59% amb 35 intervencions de la unitat especialitzada de la Guàrdia Urbana. L'alcalde ha destacat que “no abaixem la guàrdia en l’atenció a la víctima i la lluita contra la violència de gènere i dediquem tots els esforços, en coordinació amb la resta d’administracions, per treballar aquest problema des del punt de vista preventiu, educatiu, social, policial”. I ha afegit: “Qualsevol xifra que no sigui zero, ens indica que hem de seguir treballant”.

 

Tríptic informatiu de la campanya

Segells de reconeixement d’administració oberta