Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2016 La Guàrdia Urbana s'afegeix al sistema rescat de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència

La Guàrdia Urbana s'afegeix al sistema rescat de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència

La Guàrdia Urbana s'afegeix al sistema rescat de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència

Aquesta xarxa, referent a nivell tecnològic en l'àmbit estatal, permet l'actuació conjunta i coordinació entre les diferents policies i col·lectius en actuacions d'emergència i seguretat
La Guàrdia Urbana s'afegeix al sistema rescat de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència Foto: Mauri
01/08/2016


La Guàrdia Urbana s'integra dins la xarxa de radiocomunicacions mòbils dels serveis d'emergència, Rescat. Això és el resultat del conveni signat aquesta tarda entre l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, a la comissaria de la Guàrdia Urbana. Aquest sistema, pioner en l'àmbit tecnològic a l'Estat, permet la comunicació entre usuaris i facilita tant la tasca dels cossos de seguretat i la coordinació entre els col·lectius que intervenen en les actuacions d'emergència i seguretat.

Aquest conveni significa la incorporació d'un element de qualitat que permet una millora substancial del propi funcionament de la Guàrdia Urbana de Tarragona, ja que se la dota de l'oportunitat d'utilitzar un sistema de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència que és actualment és referent a nivell tecnològic a l'Estat.

A més a més, encara és més convenient adherir-se a aquesta xarxa de comunicacions "si tenim en compte que l'any 2017 Tarragona celebrarà els XVIII Jocs del Mediterrani, esdeveniment esportiu de gran rellevància local, nacional i internacional, que tindrà una incidència molt remarcable en tot el territori i on la seguretat té un paper fonamental", i que permetrà una millor coordinació entre els cossos de seguretat i emergències, explica l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Un element clau a l'hora de prendre la decisió, és que la xarxa Rescat permet la intercomunicació amb tots els usuaris com ara Mossos d'Esquadra, les policies locals, les guàrdies urbanes, Bombers, Protecció Civil, SEM, el cos d'agents rurals i el Servei Català de Trànsit, entre d'altres.

A l'acte també han assistit el tinent d'alcalde de Seguretat, Pau Pérez; el coordinador de Seguretat i Protecció Civil, Fèlix Soto; el director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, Frederic Adan, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto, el director de l'Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT, Xavier Rius, l'intendent cap de la Regió Policial Camp de Tarragona, Jaume Giné; i el sotsinspector en cap acctal. de la Guàrdia Urbana de Tarragona, Josep Maestro, entre altres autoritats.

Segells de reconeixement d’administració oberta