Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 Denunciat per manipulació del tacògraf digital i immobilització del camió

Denunciat per manipulació del tacògraf digital i immobilització del camió

Denunciat per manipulació del tacògraf digital i immobilització del camió

Els agents de la GUT també van realitzar 3 diligències per alcoholèmia i una denuncia administrativa
12/03/2018

Denunciat per manipulació del tacògraf digital i immobilització del camió

El passat 2 de març al matí els agents de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana van inspeccionar un tràiler, amb matrícula de Polònia, en el marc d’un control efectuat a la carretera T-721.

En el moment de comprovar el tacògraf digital es va observar que, segons les dades de l’aparell, el vehicle estava aturat des de les 2.30 h de la matinada. Agents policials, primer, i un taller instal·lador autoritzat, després, van concloure que s’havia produït una possible manipulació del tacògraf per tal d’evitar l’enregistrament de la seva activitat real. Per aquest motiu el conductor va ser denunciat i el vehicle, immobilitzat, fins que s’efectués el pagament corresponent de les infraccions detectades i es solventés la manipulació del tacògraf. El dijous 8 de març es va fer efectiu el pagament de la denúncia i es va aixecar la immobilització.

Diligències per alcoholèmia positiva

La Guàrdia Urbana ha denunciat un home de 43 anys per conduir un vehicle sota els efectes de l’alcohol. Els fets van passar a les 3.45 h de la matinada de divendres a dissabte, quan una patrulla que circulava per la Rambla Vella va observar un vehicle circulant de manera agressiva, realitzant acceleracions i frenades i cops de volant de manera brusca i sense justificació. El vehicle va ser finalment aturat al carrer Rovira i Virgili, on el conductor va realitzar la prova d’alcoholèmia, amb resultat positiu (0,68 mg / l).

Denunciat per positiu d’alcoholèmia

A les 3.45 h de la matinada de dissabte a diumenge, agents de la Guàrdia Urbana aturen un turisme que se salta un stop al carrer Pere Martell de la ciutat. Després d’identificar-ne el conductor, se li realitza el control d’alcoholèmia, en què el conductor dona positiu (resultat 0,36 mg / l). Els agents denuncien el conductor i immobilitzen el vehicle, ja que no hi havia cap conductor substitut.

Diligències per alcoholèmia positiva

A les 4.30 h de la matinada d’aquesta matinada una patrulla de la Guàrdia Urbana ha observat com un turisme se saltava un semàfor a la cruïlla entre la Rambla Nova i l’avinguda Ramón y Cajal. Després que s’aturés el vehicle els agents han comprovat que el conductor es mostrava molt nerviós, motiu pel qual han acabat realitzant la prova d’alcoholèmia, que ha ofert un resultat positiu (0,76 mg / l). És la cinquena vegada que el conductor és denunciat els últims anys per un fet similar.

Accident contra un fanal

La Guàrdia Urbana ha estat avisada a les 4.39 h d’aquesta matinada perquè s’havia produït un accident a Icomar. Un cop desplaçats al llocs dels fets, els agents han comprovat que es tractava d’una sortida de via amb col·lisió amb un fanal i una jardinera de formigó. El conductor del vehicle ha donant positiu al control d’alcoholèmia (0,79 mg / l) i ha estat citat un judici ràpid d’aquí a dues setmanes.

Segells de reconeixement d’administració oberta