Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 La Junta Local de Seguretat analitza el Pla Director de Seguretat amb motiu dels Jocs Mediterranis

La Junta Local de Seguretat analitza el Pla Director de Seguretat amb motiu dels Jocs Mediterranis

« Agost 2019 »
Agost
DlDtDcDjDvDsDg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

La Junta Local de Seguretat analitza el Pla Director de Seguretat amb motiu dels Jocs Mediterranis

La Junta Local de Seguretat analitza el Pla Director de Seguretat amb motiu dels Jocs Mediterranis La reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest matí a les dependències de la comissaria de la Guàrdia Urbana. Foto: Mauri.
04/04/2018

El Pla Director de Seguretat dissenyat amb motiu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 té per objectiu organitzar, ordenar i coordinar tots els operadors de seguretat, entre els quals hi ha les FCSE (Mossos d'Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil), les Policies Locals dels municipis on se celebren els Jocs, bombers de la Generalitat, 112, Servei d'Emergències Mèdiques i Protecció Civil.

EL Pla, liderat per la Direcció General de la Policia, garanteix la celebració pacífica i ordenada de l'esdeveniment esportiu, maximitza la seguretat dels participants, organització, col·laboradors, seguidors, residents i visitants i controla que el desenvolupament de l'esdeveniment es faci d'acord amb la normativa esportiva i les lleis del país.

Responsabilitat executiva de la planificació

Hi ha tres nivells de responsabilitat executiva començant per la Comissió Superior de Seguretat que s'encarrega de l'Aprovació del model de seguretat i l'Aprovació del PDS. En un segon nivell trobem la Comissió de Planificació encarregada de l'elaboració de proposta i desenvolupament del PDS i la Coordinació operativa de tots els implicats en la seguretat pública. En aquest nivell de responsabilitat trobem també el Comitè permanent format per l'organització dels Jocs Mediterranis, l'Ajuntament de Tarragona, els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Pla Director de Seguretat

El PDS té un doble vessant, per una banda ha de garantir una Visió global de la seguretat i per l'altra ha d'aplicar un Pla Local de Seguretat. Tot plegat amb els objectius d'aconseguir la consciència ciutadana, la implicació i la col·laboració.

En les diferents fases d'aquest PDS s'han portat a terme una sèrie d'accions encaminades a garantir la seguretat de l'esdeveniment tenint en compte la situació actual marcada pel nivell d'alerta terrorista establert en 4 sobre 5. Així, durant la celebració dels Jocs Mediterranis s'establirà un Centre de Coordinació amb la participació i coordinació de tots els agents que tenen un paper en la seguretat: Forces i cossos de seguretat de l'Estat, Policies Locals, serveis d'emergències, organització, etc.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat