Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 L'ajuntament de Tarragona activa l'Operació Iglú a causa de les baixes temperatures

L'ajuntament de Tarragona activa l'Operació Iglú a causa de les baixes temperatures

L'ajuntament de Tarragona activa l'Operació Iglú a causa de les baixes temperatures

L'objectiu és protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública de Tarragona
27/02/2018

L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa aquesta nit l’Operació Iglú a causa de les baixes temperatures. D’aquesta manera, a partir de les 22 h, un dispositiu conjunt format per Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil de Tarragona i Creu Roja es desplegarà per donar cobertura i protegir la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la via pública. A totes se’ls oferirà allotjament perquè no hagin de passar la nit a la intempèrie i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, se li facilitaran mantes i aliments calents.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per onada de fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb col·laboració amb Creu Roja. Aquest migdia ha entrat en fase d’emergència per la previsió de baixes temperatures i l’actuació en fase d’alerta del pla Neucat. Aquest dispositiu està format per un equip integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles. Els allotjaments de les persones sense sostre es mantindran mentre les baixes temperatures puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física.

Serà la segona vegada que aquest 2018 s’activi l’Operació Iglú, després que el dispositiu ja es posés en marxa el passat 8 de febrer, quan es van atendre 18 persones.

Cal tenir present que la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), de manera que és important fer arribar al conjunt de la ciutadania mesures d’autoprotecció a prendre en cas de nevades, que es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Segells de reconeixement d’administració oberta