Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 L'Operació Iglú ha atès 18 persones aquesta nit

L'Operació Iglú ha atès 18 persones aquesta nit

L'Operació Iglú ha atès 18 persones aquesta nit

Després d'analitzar les previsions meteorològiques, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit passar l'Operació Iglú de la fase d'emergència a la fase d'alerta
09/02/2018

 

Aquesta nit l'Operació Iglú ha atès 18 persones sense sostre. El dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja ha localitzat 12 persones que han rebutjat ser allotjades i han rebut assistència (mantes i aliment calent), dues persones han estat allotjades i quatre no han volgut cap tipus d'assistència.

Després d'analitzar les previsions meteorològiques, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit passar l'Operació Iglú de la fase d'emergència a la fase d'alerta.

D’aquesta manera, en la fase d’alerta es facilitarà allotjament a les persones sense sostre que ho precisin i/o sol·licitin, i es mantindrà per a les dues persones que van ser allotjades ahir en fase d’emergència. A diferència d’aquesta fase, però, aquesta nit ja no hi haurà la sortida nocturna del dispositiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja.

Els allotjaments de les persones sense sostre es mantindran mentre les inclemències meteorològiques i, especialment, les baixes temperatures, puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física d’aquestes.

L'Operació Iglú forma part del protocol d'actuació conjunt per onada de fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de prealerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d'una davallada important de les temperatures i s'activi l'alerta d'onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat. El dispositiu està format per un equip d'una desena de persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d'una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil.

Segells de reconeixement d’administració oberta