Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

« Desembre 2019 »
Desembre
DlDtDcDjDvDsDg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

S'ha tancat l'accés al públic a cinc parcs
17/01/2018


Amb motiu que s'ha activat per part de Protecció Civil de la Generalitat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s'estan produint, i que la passada matinada a la nostra ciutat ha superat el llindar de 86'4 km/h, l'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el departament de Protecció Civil, ha adoptat les mesures preventives següents:

  • S'ha tancat l'accés als següents parcs: el de la Ciutat, Saavedra, Amfiteatre, de Bonavista i de la Coma.
  • A través de l'Institut Municipal d'Educació s'ha recomanat als centres escolars que avui els infants no surtin al pati, no facin activitats a l'aire lliure i no es concentrin en zones properes a tanques perimetrals que puguin col·lapsar conseqüència de l'acció de les ratxes del vent.
  • Al Patronat Municipal d'Esports s'ha recomanat que facin difusió als diferents centres esportius, que no utilitzin instal·lacions esportives relacionades amb l'esport a l'aire lliure.

 

Recomanacions en general:


A casa

  • Tancar portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
  • Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses. Cal recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent les pugui fer caure al carrer i provocar un accident.


A l'exterior

  • Vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, els vehicles, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
  • Evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses. En zones arbrades s'ha de vigilar amb els arbres que puguin caure i evitar totes les activitats amb foc. Cal tenir compte amb la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
  • Els establiments de restauració se'ls recomana no muntar terrasses, tendals, para-sols o altres elements que puguin ser projectats per l'acció del vent.
  • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, cal allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims.


Més informació:
https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/ventades

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat