Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

Recomanacions de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona per les fortes ventades

S'ha tancat l'accés al públic a cinc parcs
17/01/2018


Amb motiu que s'ha activat per part de Protecció Civil de la Generalitat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que s'estan produint, i que la passada matinada a la nostra ciutat ha superat el llindar de 86'4 km/h, l'Ajuntament de Tarragona, mitjançant el departament de Protecció Civil, ha adoptat les mesures preventives següents:

  • S'ha tancat l'accés als següents parcs: el de la Ciutat, Saavedra, Amfiteatre, de Bonavista i de la Coma.
  • A través de l'Institut Municipal d'Educació s'ha recomanat als centres escolars que avui els infants no surtin al pati, no facin activitats a l'aire lliure i no es concentrin en zones properes a tanques perimetrals que puguin col·lapsar conseqüència de l'acció de les ratxes del vent.
  • Al Patronat Municipal d'Esports s'ha recomanat que facin difusió als diferents centres esportius, que no utilitzin instal·lacions esportives relacionades amb l'esport a l'aire lliure.

 

Recomanacions en general:


A casa

  • Tancar portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
  • Evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses. Cal recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent les pugui fer caure al carrer i provocar un accident.


A l'exterior

  • Vigilar amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, els vehicles, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
  • No pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
  • Evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses. En zones arbrades s'ha de vigilar amb els arbres que puguin caure i evitar totes les activitats amb foc. Cal tenir compte amb la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
  • Els establiments de restauració se'ls recomana no muntar terrasses, tendals, para-sols o altres elements que puguin ser projectats per l'acció del vent.
  • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, cal allunyar-se d'espigons, esculleres i passejos marítims.


Més informació:
https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio/ventades

Segells de reconeixement d’administració oberta