Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2018 Risc d'intensitat de pluges i fort vent

Risc d'intensitat de pluges i fort vent

Risc d'intensitat de pluges i fort vent

Aquesta tarda es tancaran al públic sis parcs com a mesura de prevenció
19/10/2018

Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat que, en base a les previsions meteorològiques, ha activat el Pla especial d’emergències per risc de pluja i vent a Catalunya INUNCAT i VENTCAT en fase d’alerta. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’emergència municipal per pluges i vent.

Com a mesura de prevenció pel fort vent, l’Ajuntament ha tancat els accessos als parcs i jardins següents:

  • Parc de la Ciutat
  • Parc de les Granotes
  • Parc Saavedra
  • Parc de la Coma
  • Parc del carrer 22
  • Jardins Banc d'Espanya

El Servei meteorològic de Catalunya preveu que des de la tarda d’avui fins al vespre de demà es podran acumular més de 100 mm en 24 hores al terç sud de Catalunya, especialment a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. D’altra banda, les pluges podran ser intenses i superar els 20 mm en 30 minuts des d’aquest vespre fins la tarda de dissabte a les comarques de les Terres de L’Ebre, sobretot al Baix  Ebre i Montsià, i les del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona.

No es descarten inundacions a la costa degut a l’estat de la mar.

Per aquest motiu, cal seguir les següents recomanacions:

- Evitar desplaçaments innecessaris i no apropar-se a rieres, ponts, zones inundables, esculleres, etc.

- Circular preferentment per rutes principals i autopistes. Moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.

- Prestar atenció a les prediccions meteorològiques i a l'estat de les carreteres.

L'Ajuntament de Tarragona ha activat en fase d'alerta el pla d'emergència municipal per pluges i vent;  la Guàrdia Urbana i els voluntaris de Protecció Civil es troben activats i duent a terme mesures preventives per minimitzar les possibles afectacions.

Consulteu les recomanacions de seguretat a en aquest enllaç de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament i en aquest altre del Departament d'Interior de la Generalitat.

Segells de reconeixement d’administració oberta