Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2019 Actuacions de la Guàrdia Urbana

Actuacions de la Guàrdia Urbana

Actuacions de la Guàrdia Urbana

Dues actuacions realitzades ahir dimecres
11/04/2019

Detinguts per robatori amb força a l’interior de vehicle

La Guàrdia Urbana ha detingut dos joves, un de 18 anys i un altre d'edat desconeguda, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l'interior de vehicle.

Ahir dimecres, poc abans de les 17 h, els agents van ser alertats per uns ciutadans que lamentaven que havien patit un robatori a l'interior de l'autocaravana que tenien estacionada a la zona del Fortí de la Reina, al passeig de Rafael Casanova. Els agents van comprovar que, efectivament, una de les finestres de darrere del vehicle havia estat forçada. Mentre es trobaven a la zona, el propietari d'una altra caravana va denunciar que també li havien sostret objectes de l'interior.

En un terreny rocós proper hi havia un grup de joves que, segons testimonis, portaven força estona rondant per la zona. Quan la patrulla els va identificar i els va escorcollar va trobar-los un paquet de tabac amb el mateix codi de barres que el cartó del qual s'havia denunciat la separació.

Després que arribés una segona patrulla per cercar la resta d'objectes robats, un altre testimoni va explicar als agents que un grup de joves havia regirat i amagat una motxilla a la zona. Un cop localitzada la bossa, hi van trobar una vintena d'objectes, la majoria dels quals eren reclamats pels propietaris de les caravanes, com per exemple: dos telèfons mòbils, un GPS, una tauleta, dues navalles suïsses i diferents ulleres de sol.

 

Detingut per maltractaments en l'àmbit de la llar

La Guàrdia Urbana ha detingut un home de 29 anys com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar.

Ahir dimecres, poc abans de les 9 h del matí, una patrulla que circulava per la Part Baixa va ser requerida per una dona que presentava una crisi d'ansietat.

La dona va explicar als agents que a primera hora del matí havia estat agredida per la seva parella; que havia fugit de casa per evitar rebre més cops, i que tenia por de tornar al domicili en comú de la parella.

Els agents, que van observar com la dona presentava senyals evidents de cops a la cara, van detenir l'home minuts després al seu domicili.

Cal recordar que la Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, té una unitat d’atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Ofereix suport a qualsevol víctima de maltractament per tramitar la denúncia, a més de suport i assessorament psicosocial i legal. Telèfons de contacte: 092 / 977 240 345.

Segells de reconeixement d’administració oberta