Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2019 Actuacions de la Guàrdia Urbana

Actuacions de la Guàrdia Urbana

Actuacions de la Guàrdia Urbana

Dues detencions
05/02/2019

La Guàrdia Urbana ha detingut aquesta matinada dues persones, un home de 41 anys i una dona de 37.

Poc després de les 4 h, una patrulla que circulava pel carrer Gasòmetre va comprovar com un turisme frenava bruscament després d'observar la dotació policial.

Els agents van aturar el vehicle i, després d'efectuar el control de substàncies estupefaents, el conductor va donar positiu. Un cop conegut el resultat, l'home va adoptar una actitud amenaçadora envers els agents, va empènyer un d’ells cap a dins de la furgoneta d'atestats i va intentar fugir amb el seu vehicle. Quan va observar que les claus no estaven al contacte, va tornar a dirigir-se als agents, intentant colpejar-los sense impactar, moment en qual finalment va ser detingut.

En el moment de la detenció la dona, acompanyant en el vehicle, també es va mostrar agressiva amb els agents fins al punt d'empènyer-los i fent que caiguessin a terra, fet que també va propiciar la seva detenció.

Durant el trasllat amb el vehicle policial l'home va trencar amb cops de peus la finestra del vehicle. Dins de l'hospital on va rebre l'habitual reconeixement mèdic, l'home va intentar autolesionar-se amb la finestra de l'àrea custodiada d'urgències.

La Guàrdia Urbana atribueix als detinguts els delictes d'atemptat als agents de l'autoritat, i a l'home, a més, els delictes de danys i resistència als agents.

Segells de reconeixement d’administració oberta