Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 Alerta PLASEQCAT per explosió i incendi en una empresa del Polígon Sud de Tarragona

Alerta PLASEQCAT per explosió i incendi en una empresa del Polígon Sud de Tarragona

Alerta PLASEQCAT per explosió i incendi en una empresa del Polígon Sud de Tarragona

La informació s'anirà actualitzant a mesura que vagi arribant
14/01/2020

19:30 h
Es recomana a la ciutadania que visqui a les poblacions de la Canonja i Vila-seca que es confini preventivament fins a saber l'abast de l'accident químic. Tanqueu portes i no sortiu de casa.

19:54 h
Bombers indica que l'afectació NO és externa a la zona del polígon i NO es faran sonar les sirenes.
PREVENTIVAMENT, si a la zona on sou hi ha fum, confineu-vos, especialment a La Canonja i Vilaseca.

20:46 h
El SEM informa de 6 persones afectades per l'explosió que s'ha produït al polígon sud: 2 grans cremats, 1 menys greu, 3 lleus.

20:56 h
Els Bombers confirmen l'ensorrament d'un edifici a Torreforta. Sembla que seria com a conseqüència de l'ona expansiva i el Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat ha confimat que una persona hi ha perdut la vida.

21:10 h
Els Bombers informen que segueixen treballant en l'extinció de l'incendi del tanc amb òxid d'etilè, refredant els tancs veïns, on també hi ha productes químics, i revisant tot el recinte de l'empresa per descartar que hi hagi més persones afectades.

21:35 h
Ja s'ha restablert la circulació de trens a les línies Regionals Sud, tot i que els trens circulen fora del seu horari habitual. Recuperació progressiva d'horaris i freqüències de pas.

21:44 h
Aixecada la recomanació de confinament preventiu a Bonavista, a la zona de la Universitat Laboral, a La Canonja i a la Pineda.

21:52 h
Balanç de ferits:
1 de crític i 1 de molt greu, traslladats a Vall d'Hebron
1 de menys greu, traslladat al Joan XXIII
5 de lleus: 2 atesos al Sant Joan de Reus i 3 amb l'alta mèdica

22:17 h
L'alcalde Pau Ricomà expressa el condol a la família de la víctima de Torreforta que ha mort i explica que durant unes hores l'incendi seguirà cremant de manera controlada i demana que la gent no s’alerti. Diu que demà hi haurà normalitat als centres de treball i a les escoles, i recorda que no hi ha hagut un problema de toxicitat.

00:33 h
Preventivament i per motius de seguretat es suspèn la circulació de tot el servei ferroviari que surt de Tarragona en direcció sud, mentre durin les tasques de crema del dipòsit d'òxid de propilè.

07:00 h
Segons informa Protecció Civil, de forma preventiva continua suspesa la circulació ferroviària entre Tarragona i Reus i Tarragona-Port Aventura. Afecta R13, R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2.

07:40 h
Segons informa Bombers, durant la nit una trentena de dotacions han treballat per seguir refrigerant des de l'exterior el tanc d'òxid de propilè.
Poc abans de les 02 h, per qüestions de seguretat, s'ha aturat la recerca de la persona desapareguda. Està previst reprendre-la amb la llum del dia.
En aquests moments, s'està fent el relleu de totes les unitats dels Bombers que estan a lloc dels fets.

08:25 h
Es recupera el servei ferroviari a les línies R14, R15, R16, R17, RT1 i RT2.
Entre Tarragona i Reus es circula en via única arran dels danys a la catenària.

08:38 h
Els Mossos d'Esquadra estan fent tasques de regulació del trànsit a la zona de l'explosió:

  • A la cruïlla de l'AP-7 amb la N-340 està tallat accés per vehicles mercaderies perilloses.
  • Al punt d'accés de l'empresa afectada i al punt d'accés de la resta d'empreses polígon, l'accés està restringit.

 

10:08 h
Tarragona Ràdio informa de la troballa d'un cos a la indústria química de la Canonja on hi va haver l'explosió.

11:08 h
L’Institut Municipal de Serveis Socials ha activat un servei d’atenció psicològica que estarà a disposició de la població que ho requereixi. Estarà ubicat al Centre de Serveis Socials de Ponent Immaculada Sastre (carrer del Riu Gaià, 21-23). El telèfon de contacte és el 977 55 10 31.

11:55 h
Una trentena de dotacions dels Bombers segueixen treballant en la refrigeració d'òxid de propilè.

12:15 h
L'Ajuntament de Tarragona ha decretat dos dies de dol oficial per la gravetat de l'explosió a la planta de l'empresa IQOXE.

12:44 h
Comença la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Tarragona per tractar els fets produïts ahir arran de l’explosió a l’empresa IQOXE del polígon sud.

:::::::::::::::::::

La informació s'anirà actualitzant a mesura que vagi arribant. Us recomanem que seguiu la informació especial de Tarragona Ràdio, TAC12 i el twitter de Protecció Civil.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta