Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 El dia 13 de maig se celebrarà el Ple monogràfic sobre la indústria petroquímica

El dia 13 de maig se celebrarà el Ple monogràfic sobre la indústria petroquímica

El dia 13 de maig se celebrarà el Ple monogràfic sobre la indústria petroquímica

Ho ha anunciat el portaveu del govern municipal, Xavi Puig
El dia 13 de maig se celebrarà el Ple monogràfic sobre la indústria petroquímica Xavi Puig, portaveu del govern municipal (foto: Mauri)
04/03/2020

El Consell Plenari per a tractar del complex petroquímic de Tarragona tindrà lloc el dia 13 de maig, a les 16 hores, amb el títol: “Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria química”. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus celebrada aquest matí.

El conseller i portaveu de govern de l’Ajuntament de Tarragona , Xavi Puig, ho ha anunciat en roda de premsa i ha manifestat que “l’objectiu de la convocatòria del Ple és fomentar el debat i escoltar les veus a propòsit de la indústria al territori. Mai s’havien portat veus externes al Plenari, parlarem del tema i escoltarem a tothom”.

Al Ple sobre la indústria química s'hi convidarà a participar diferents entitats, entre les quals hi haurà les veïnals, ambientals, l’AEQT, els sindicats, la URV i la  Generalitat.

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha explicat que des de l’accident i l’explosió a l’empresa IQOXE s’han obert una sèrie de debats sobre el model productiu, la seguretat, les condicions laborals, la gestió del risc, el paper de l’Administració, la informació a la ciutadania, etc. “Com a administració vam donar resposta arran de l’accident i hem pogut constatar, a base de les trobades que hem fet amb diferents sectors socials, que tothom té molt a dir al respecte”. També ha assenyalat que “com a govern som conscients de la importància de la indústria química i volem una química segura. Arran de l’accident ja vam començar a fer una sèrie de reunions i ens vam pronunciar amb una declaració institucional, també vam adquirir el compromís que avui hem concretat, trobar-nos per convocar un ple monogràfic, que hem acordat que serà el 13 de maig, i treballar en consens”.

Segells de reconeixement d'administració oberta