Esteu aquí: Inici Seguretat Ciutadana Notícies Notícies 2020 El temporal de llevant causa desperfectes a les platges de la ciutat

El temporal de llevant causa desperfectes a les platges de la ciutat

El temporal de llevant causa desperfectes a les platges de la ciutat

El Pla d’Actuació Municipal es manté activat en fase d’alerta per risc d’onatge
22/01/2020

Els tècnics municipals estan avaluant els desperfectes causats per la borrasca Glòria al litoral de la ciutat.

Les platges de Tarragona han patit les conseqüències del temporal d'aigua i vent que les darreres hores està afectant el conjunt de Catalunya. La crescuda de l'aigua ha comportat una disminució important de la sorra i ha portat molts sediments i brutícia a primera línia de la costa. A la platja de la Móra, aquest matí hi ha aparegut una quantitat molt important d'algues.

Els serveis municipals treballen des de primera hora del matí per retirar la sorra dipositada als carrers adjacents de les platges de la Móra i l'Arrabassada. Retornar la normalitat en aquestes zones és ara la prioritat d'aquestes hores.

A la majoria de platges la borrasca Glòria també ha provocat el trencament de les passarel·les d'accés a la sorra i la desaparició de papereres. També està malmès el sistema de subministrament d'aigua de les dutxes.

A la platja Llarga, la llevantada va afectar una canonada, i tècnics d’Ematsa hi estan treballant durant tota la jornada per restablir-la avui mateix. L'àrea compresa entre la línia de ferrocarril i la platja es troba sense servei i s’està distribuint aigua embotellada al veïnat afectat.

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha expressat: “L’afectació a les platges de la ciutat ha estat important i segurament tardarem dies a fer possible que aquests espais retornin a la normalitat. Ara el més important és disposar d’una avaluació completa dels danys per, a partir d’aquí, garantir tots els recursos necessaris per fer possible que la ciutadania pugui gaudir de l’aigua, la sorra i les zones de l’entorn”.

D’altra banda, tècnics d’Ematsa van realitzar a la Part Baixa i la zona d’Entrevies, en previsió per les alertes de pluja intensa, una neteja especial dels embornals, i s’està fent seguiment de la situació. A la resta de la ciutat també es va fer seguiment constant. Ahir al vespre, es va produir una afectació al subministrament d’aigua a Rodolat del Moro provocada per l’incendi en una estació d’Endesa als Pallaresos. Es va restablir el servei en 30 minuts.

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) continua activat en fase d'alerta per risc d'onatge. Aquest matí s'ha desactivat per risc de vent. La previsió meteorològica preveu noves pluges aquesta tarda a la ciutat.

El fòrum de la colònia, el passeig Arqueològic i l'amfiteatre, que romanien tancats des d'ahir al matí, reobriran les portes a les 15 h i mantindran l'horari habitual.

Segells de reconeixement d'administració oberta